Andersas Holchas Povlsenas patvirtino, jog per išpuolius Velykų sekmadienį Šri Lankoje žuvo jo sūnus Alfredas ir dukros Alma ir Agnes. Trečiajai dukrai Astrid pavyko išgyventi.

Žinutėje, kurią garsiai per pamaldas Danijos Brandės mieste, kur veikia jo mados imperijos būstinė, perskaitė dvasinininkas, teigiama, kad šeima „šį išbandymą atlaikys visi kartu“.

Maždaug 700 geranoriškai nusiteikusių žmonių miniai pastorius Arne Holst Larsenas žinutėje perskaitė: „Mūsų mylimų vaikų Almos, Agnes ir Alfredo netektis nesuvokiama protu. Kartu su šių nuostabių žmonių palaikymu, su draugų, talentingų kolegų ir mylinčių artimųjų pagalba šeima atlaikys šį išbandymą. Esame labai dėkingi už visos Brandės bendruomenės mums išreikštą palaikymą – ne tik mūsų šeimai, bet ir visoms išpuolių Šri Lankoje aukoms“.

Miesto aikštėje rinkosi deglais nešini žmonės, kurie visi kartu dainavo, meldėsi ir dviejų minučių tylos minute pagerbė mirusiuosius.

Tuo metu vyko pamaldos ir Aarhuso miesto Stabtrupo priemiestyje, kur gyvena šeima. Gedinčių vietinių eisena po mišių ėjo iki verslininkų namų, kurie kelioms minutėms pasirodė ir Andersas su žmona Anne.

Trečiadienį mišios už žuvusius buvo laikomos ir sostinėje Kopenhagoje.

Nepaisant milijardų eurų vertės turtų, A. H. Povlsenas ir Anne Storm Pedersen buvo nutarę savo keturiems vaikams suteikti kaip įmanoma normalesnį gyvenimą.

Skirtingai nei daugelis kitų į turtingųjų sąrašus patenkančių žmonių, ASOS vadovas ir jo žmona retai socialiniuose tinkluose demonstruodavo turimas privilegijas ar asmeninio gyvenimo detales ir nuolat stengėsi išlaikyti stulbinamai kuklų gyvenimo būdą, net ir turėdami, „Forbes“ paskaičiavimu, turto, kurio grynoji vertė – 7,02 milijardo eurų.

Tačiau tragiški įvykiai nulėmė, kad privačiu gyvenimo būdu pagarsėjusi šeima dabar atsidūrė viso pasaulio dėmesio centre.

Apie A. Holcho Povlseno vaikystę žinoma nedaug, nors aišku, kad jo tėvai, Troelsas Holchas Povlsenas ir Merete Bech Povlsen, 1975-aisiais įkūrė nedidelę mados kompaniją „Bestseller“. Kompanija gyvavo susidurdama su pakilimais ir nuosmukiais, o vėliau, būdamas vos 28-erių, ją perėmė poros sūnus.

Šiandien jis tebėra kompanijos vadovas ir vienintelis šeimos verslo savininkas, taip pat didžiausias ASOS akcininkas. Augant jo turtui, didėjo ir nuosavybės kiekis: šiandien 46-erių A. Holchui Povlsenui priklauso daugiau nei vienas procentas visų Škotijos žemių, įskaitant 11 pilių.

DELFI primena, kad Šri Lankoje per Velykų sekmadienį surengtas atakas žuvo trys iš keturių Danijos milijardieriaus A. H. Povlseno vaikų, pirmadienį patvirtino jam priklausančios prekybos drabužiais įmonių grupės „Bestseller“ atstovas.

Danijos žiniasklaida pranešė, kad daugiau nei 250 žmonių gyvybių pareikalavusių išpuolių bažnyčiose ir prabangiuose viešbučiuose akimirką verslo magnatas ir jo žmona Anne kartu su keturiais vaikais poilsiavo Šri Lankoje.

„Galiu patvirtinti, kad žuvo trys vaikai“, – pareiškime nurodė „Bestseller“ komunikacijos vadovas Jesperas Stubkieras.

„Prašome jūsų gerbti šeimos privatumą, taigi, susilaikysime nuo tolesnių komentarų“, – pridūrė jis.
Danijos turtingiausiu piliečiu laikomas 46 metų A. Holchas Povlsenas yra mados verslo milžinės ASOS pagrindinis akcininkas ir „Bestseller“ savininkas. Jis paveldėjo „Bestseller“ iš savo tėvų, įkūrusių šią bendrovę 1975 metais.

„Bestseller“, kuriai priklauso tokie prekių ženklai kaip „Vero Moda“, „Only“ ir „Jack & Jones“, turi per 3 tūkst. parduotuvių 70 šalių.

Šri Lankos pareigūnai pirmadienį paskelbė, kad už atakas veikiausiai atsakinga islamistų radikalų grupuotė „National Thowheeth Jama'ath“ (NTJ). Tarp aukų yra dešimtys užsieniečių, o dar apie 500 žmonių buvo sužeisti.