Rusijos ineternautai negaili ironijos Kim Jong Uno vizitui Rusijoje.

„Tai vyksta – pirmą kartą virš mūsų šalies Rytų patekėjo Šiaurės Korėjos Saulė! Mūsų brangus bičiulis, Aukščiausiasis Šiaurės Korėjos vadovas, partijos, kariuomenės ir liaudies lyderis, karinių strategijų genijų genijus, Šiaurės Korėjos maršalas, Korėjos darbo partijos pirmininkas Kim Jong Unas atvyko pirmojo draugiško vizito“, – rašo tinklaraštininkas Olegas Šaranas.

Kim Jong Unas ir daugiau nei 200 asmenų jį lydinti delegacija į Vladivostoką atvyko tuo pačiu šarvuotu traukiniu, kuriuo į Rusiją net tris kartus važiavo jo tėvas Kim Jong Ilas.

„Labai įdomu, kiek Kim Jong Uno antrininkų šiuo metu tame šarvuotame traukinyje“, – internete samprotauja vienas komentatorius.

Garsus visuomenės veikėjas Mitia Aleškovičius mano, jog Šiaurės Korėjos lyderio vizitas – didelė gėda visai Rusijai.

Ir nors kategoriški vertinimai tai dar toli gražu ne viskas, dauguma aktyvių interneto bendruomenės narių Kim Jong Unui negaili aštrių pasisakymų.

„O kas nutiktų, jeigu Kim Jong Unas imtų ir pats vienas atsistotų ant pliko stoties betono be tų visų papildomų platformų? Prasmegtų skradžiai į žemę ar kaip?“ – juokiasi internautai.

Remiantis vietos žiniasklaida, kalbinusia duoną Šiaurės Korėjos lyderiui nešusias moksleives, atsilaužti gabaliuką kepalo Kim Jong Unui pavyko ne iš karto.

„Teko skaityti naujienų, jog jis taip ir nepaskanavo tos duonos. Bet tai netiesa – jis paragavo. Atsilaužė, padažė į druską“, – patikino mergaitės.

„Šokas – Rusijos mergaitės lankstosi prieš nepažįstamą dėdę iš Korėjos su skrybėle“, – incidentą su duona ir druska ir komentuoja Denisas Rusenka.

Dar antradienį į Vladivostoką iš Pchenjano atvyko du specialieji reisai: vienas, remiantis agentūros duomenimis, atgabeno Kim Jong Uno limuziną, o kitas – jo saugumo tarnybos darbuotojus.

Kaip vėliau paaiškėjo, limuzinas negalėjo pravažiuoti keliu, vedančiu iš geležinkelio stoties pastato. Kelią teko skubiai remontuoti, už ką socialinio tinklo „Twitter“ naudotojai suskubo ironiškai dėkoti vietos valdžios pareigūnams.

„Štai Vladivostoke aikštę, kur lankysis Kim Jong Unas, plovė su muilu pasiraitoję rankoves. Omskas iš pavydo baigia nagus nusigraužti“, – rašo vienas komentatorius.