Extinction Rebellion“ rytoj savanoriškai nutrauks Marmuro arkos ir Parlamento aikštės blokadą“, – pareiškė ši grupė, pridurdama, kad Haid parke planuojama surengti akcijos uždarymo ceremoniją.

„Žinome, kad sutrikdėme jūsų gyvenimus. Nedarėme to neapgalvotai. Elgiamės taip tik todėl, kad padėtis yra kritiška“, – į Londono gyventojus kreipėsi aktyvistai.

Daugiau nei 1 tūkst. demonstrantų blokavo Londono centre esančias penkias svarbias viešąsias erdves, įskaitant transporto linijų sankirtos taškus „Oxford Circus“ ir „Piccadily Circus“ bei Parlamento aikštę.

Protestuotojai įrengė palapinių, vėliavų, garso sistemų ir plakatų, žygiuodami tarp laikinų stovyklų ir parlamento rūmų.

Nuo praėjusio pirmadienio, kai prasidėjo protestai, policija suėmė daugiau nei tūkstantį aktyvistų, o 69 iš jų buvo iškelti oficialūs kaltinimai.

Švedų aplinkosaugos aktyvistė Greta Thunberg savaitgalį lankėsi Didžiojoje Britanijoje ir išreiškė protestuotojams paramą.

Sekmadienį kreipdamasi į demonstrantus ji pareiškė: „Kova tik prasidėjo – tai tik pradžia.“

„Extinction Rebellion“ reikalauja, kad vyriausybė dėl klimato ir ekologijos padėties paskelbtų nepaprastąją padėtį, iki 2025 metų sumažintų išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį iki nulio, užkirstų kelią biologinės įvairovės nykimui.