Skirtingai nei daugelis kitų į turtingųjų sąrašus patenkančių žmonių, ASOS vadovas ir jo žmona retai socialiniuose tinkluose demonstruodavo turimas privilegijas ar asmeninio gyvenimo detales ir nuolat stengėsi išlaikyti stulbinamai kuklų gyvenimo būdą, net ir turėdami, „Forbes“ paskaičiavimu, turto, kurio grynoji vertė – 7,02 milijardo eurų.

Tačiau tragiški įvykiai nulėmė, kad privačiu gyvenimo būdu pagarsėjusi šeima dabar atsidūrė viso pasaulio dėmesio centre: taip nutiko po to, kai trys iš keturių jų vaikų žuvo per siaubingus išpuolius Šri Lankoje.

Apie A. Holcho Povlseno vaikystę žinoma nedaug, nors aišku, kad jo tėvai, Troelsas Holchas Povlsenas ir Merete Bech Povlsen, 1975-aisiais įkūrė nedidelę mados kompaniją „Bestseller“. Kompanija gyvavo susidurdama su pakilimais ir nuosmukiais, o vėliau, būdamas vos 28-erių, ją perėmė poros sūnus.

Šiandien jis tebėra kompanijos vadovas ir vienintelis šeimos verslo savininkas, taip pat didžiausias ASOS akcininkas.

Augant jo turtui, didėjo ir nuosavybės kiekis: šiandien 46-erių A. Holchui Povlsenui priklauso daugiau nei vienas procentas visų Škotijos žemių, įskaitant 11 pilių.

Tačiau, pasak „The Mirror“, A. Holchas Povlsenas ir jo žmona norėjo sutekti savo vaikams Almai, Astrid, Agnes ir Alfredui įprastą ir žemišką vaikystę.

Pora nusprendė atsisakyti prabangių privačių mokyklų ir leido savo vaikus į valstybines mokyklas. Jie taip pat iškeitė prašmatnius automobilius į seną aplamdytą „Volkswagen“ ir mokė savo vaikus skleisti savo susidomėjimą aplinkosaugos reikalais.

Tėvai, panašu, saugojosi dėmesio ir retai duodavo interviu žiniasklaidai. A. Storm Pedersen „Instagram“ paskyra yra privati, o vyriausiosios dukters Almos paskyroje tėra 28 nuotraukos. Daugumoje jų užfiksuotos šiltos šeimos akimirkos, nors nedaugelyje aiškiai matyti brolio ir seserų veidai – tai rodo, kad ji pritarė tėvų propaguojamam privatumui.

Almos Storm Holch Povlsen socialinio tinklo paskyra leidžia pažvelgti į artimus šeimos, besimėgavusios Velykų atostogomis probleminiame pietų Azijos regione prieš prasidedant teroristų išpuoliams, ryšius.

Likus vos trims dienos iki atakų ji „Instagram“ pasidalino nuotrauka su seserimis Astrid ir Agnes ir broliu Alfredu, pavadinusi juos „trimis meškučiais“. Visi įsiamžino priešais baseiną su palmėmis.

Kitoje neseniai paskelbtoje džiugesiu trykštančioje nuotraukoje matyti šviesiaplaukis vaikas, pozuojantis, panašu, laive, o dar vienoje širdį gniaužiančioje nuotraukoje įamžinti per buto langą žvelgiantys trys iš keturių Povlsenų vaikų.

Šioje paskyroje žmonės ėmė reikšti savo užuojautas.

Po išpuolių Šri Lankoje Danijos premjeras Larsas Lokke Rasmussenas sakė, kad jį užplūdo skausmas ir sielvartas, o visa Danija susivienijo su šeimomis, netekusiomis brangių žmonių.

„Galiu tik pasmerkti šiuos pasibjaurėtinus teroristinius veiksmus, paremtus groteskišku požiūriu į žmoniją. Deja, mūsų baimės, kad tarp aukų yra danų, buvo patvirtintos“, – pranešime spaudai sakė Danijos premjeras.

Danų milijardierius vos prieš kelias dienas iki išpuolių atskleidė planus savo nuosavybę atiduoti vaikams.

Prieš kelias paskelbtame atvirame laiške jis ir jo žmona A. Storm Pedersen teigė planuojantys atiduoti 12 valdų ir restauruojamą projektą vaikams.

Pasak „The Sun“, A. Holchui Povlsenui priklauso 12 valdų, kurių bendras plotas yra daugiau nei 89 tūkstančiai hektarų, įskaitant Glenfeshie Kairngormse.

Šį mėnesį interviu „The Times“ pora sakė įsivaizduojanti, kad žemės bus patikėtos keturiems jų vaikams.

Milijardierius kalbėjo: „Glenfeshie esančiuose mūsų namuose tie Anne ir aš, tiek mūsų vaikai ir tėvai jau seniai mėgaujamės giliu su šiuo nuostabiu kraštovaizdžiu siejančiu ryšiu. Ūkiams išaugus, o mūsų bendrai darbo vizijai tapus kaip niekados aiškiai, įtraukėme projekto visumą į sumanymą pavadinimu „Wildland“. Tai svarbus ir ilgalaikis įsipareigojimas – ne tik mums, bet ir Škotijos gamtai bei žmonėms. Mes labai tikime šiuo įsipareigojimu“.

DELFI primena, kad Šri Lankoje per Velykų sekmadienį surengtas atakas žuvo trys iš keturių Danijos milijardieriaus A. H. Povlseno vaikų, pirmadienį patvirtino jam priklausančios prekybos drabužiais įmonių grupės „Bestseller“ atstovas.

Danijos žiniasklaida pranešė, kad beveik 300 žmonių gyvybių pareikalavusių išpuolių bažnyčiose ir prabangiuose viešbučiuose akimirką verslo magnatas ir jo žmona Anne kartu su keturiais vaikais poilsiavo Šri Lankoje.

„Galiu patvirtinti, kad žuvo trys vaikai“, – pareiškime nurodė „Bestseller“ komunikacijos vadovas Jesperas Stubkieras.

„Prašome jūsų gerbti šeimos privatumą, taigi, susilaikysime nuo tolesnių komentarų“, – pridūrė jis.

Danijos turtingiausiu piliečiu laikomas 46 metų A. Holchas Povlsenas yra mados verslo milžinės ASOS pagrindinis akcininkas ir „Bestseller“ savininkas.

Jis paveldėjo „Bestseller“ iš savo tėvų, įkūrusių šią bendrovę 1975 metais.

„Bestseller“, kuriai priklauso tokie prekių ženklai kaip „Vero Moda“, „Only“ ir „Jack & Jones“, turi per 3 tūkst. parduotuvių 70 šalių.

Šri Lankos pareigūnai pirmadienį paskelbė, kad už atakas veikiausiai atsakinga islamistų radikalų grupuotė „National Thowheeth Jama'ath“ (NTJ).

Tarp aukų yra dešimtys užsieniečių, o dar apie 500 žmonių buvo sužeisti.