Danijos žiniasklaida pranešė, kad beveik 300 žmonių gyvybių pareikalavusių išpuolių bažnyčiose ir prabangiuose viešbučiuose akimirką verslo magnatas ir jo žmona Anne kartu su keturiais vaikais poilsiavo Šri Lankoje.

„Galiu patvirtinti, kad žuvo trys vaikai“, – pareiškime nurodė „Bestseller“ komunikacijos vadovas Jesperas Stubkieras.

„Prašome jūsų gerbti šeimos privatumą, taigi, susilaikysime nuo tolesnių komentarų“, – pridūrė jis.

46-erių A. H. Povlsenas laikomas turtingiausiu žmogumi Danijoje. Pagal agentūrą PA, jis yra bene stambiausias žemvaldys Škotijoje, kur mados verslo magnatui ir jo žmonai Anne priklauso maždaug 80 tūkst. hektarų žemės Škotijos aukštumose.

JAV verslo žurnalo „Forbes“ duomenimis, verslininko turtas siekia 7,9 mlrd. JAV dolerių. A. H. Povlsenui priklauso didžioji dalis internetinio mažmeninės prekybos milžino ASOS, internetinės maisto produktų parduotuvės „Nemlig“ ir mokėjimo įmonės „Klarna“ akcijų.

Mažiausiai 39 užsieniečiai turistai iš devynių šalių piliečių yra tarp 290 žmonių, žuvusių sekmadienį per virtinę sprogdinimų Šri Lankos viešbučiuose ir bažnyčiose, pranešė tarnybos.

Šri Lanka. Absoliuti dauguma aukų, kaip manoma, yra Šri Lankos piliečiai. Daugelis žuvusiųjų priklausė mažumą saloje sudarančioje krikščionių bendruomenei.

Jungtinė Karalystė. Šri Lankos aukščiausio rango diplomatas Didžiojoje Britanijoje sakė, kad tarnyboms žinoma apie aštuoni JK piliečius, žuvusius per šiuos sprogdinimus.

Indija. Indijos pareigūnai sakė, kad per atakas žuvo penki šalies piliečiai.

Danija. Danų žiniasklaida paskelbė, kad per vieną iš atakų žuvo trys iš keturių milijardieriaus verslo magnato Anderso Holcho Povlseno vaikų.

Australija. Australijos premjeras nurodė, kad Šri Lankoje žuvo du šalies piliečiai.

Kinija. Kinų valstybinė žiniasklaida informavo, kad per sprogimus žuvo du šalies piliečiai.

Kitos šalys. JAV, Japonija ir Portugalija patvirtino, kad tarp aukų esama jų piliečių.