Šeštadienį keturi IS džihadistai prie ministerijos susprogdino sprogmenis, tuomet įsiveržė į pastatą ir „daug valandų kovojo su afganų saugumo pajėgomis“, sakoma grupuotės pareiškime, išplatintame jos socialinės žiniasklaidos kanalais. IS nurodė, kad atakos vykdytojai taip pat panaudojo automatus ir granatas.

Per ataką žuvo septyni civiliai ir trys saugumo pajėgų nariai, sekmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija, nurodydama naują aukų skaičių, pasikeitusį mirus trims sužeistiesiems.

Afganistano valdžia šeštadienį apie 17 val. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku paskelbė, kad maždaug šešias valandas trukusi savižudžių sprogdintojų ir ginkluotų kovotojų ataka prie Ryšių ir informacijos ministerijos pastato baigėsi.

Apie 11 val. 40 min. vietos (10 val. 10 min. Lietuvos) laiku prasidėjusi ataka nutraukė ne vieną savaitę Afganistano sostinėje tvyrojusią santykinę ramybę.

Ginkluotiems vyrams ir afganų saugumo pareigūnams kaunantis apačioje, panikos apimti ministerijos darbuotojai pakilo į viršutinį 18 aukštų pastato, laikomo aukščiausiu Kabule, aukštą. Visus juos vėliau evakavo komandosai.

Kabulo policijos viršininkas generolas Sayedas Mohammadas Roshanas Dilas sakė, kad keturi užpuolikai vilkėjo policininkų uniformas.