Protesto organizatoriai su šiais duomenimis nesutinka ir tvirtina, jog dalyvių buvo gerokai daugiau.

VRM paskelbtais duomenimis, vien Paryžiuje protesto akcijoje dalyvavo 9 tūkst. demonstruotojų. Kitos „geltonosios liemenės“ protestavo Bordo, Tulūzoje ir kituose didmiesčiuose.

Kas savaitę rengiama „geltonųjų liemenių“ protesto akcija buvo surengta jau 23 kartą ir jos metu nebuvo išvengta neramumų.

Policija šeštadienį, kaip pranešama, sulaikė 249 protestuotojus. Be to, kilus neramumams, buvo sužeisti 14 policijos pareigūnų. Taip pat buvo pranešimų apie nukentėjusius protesto akcijos dalyvius.

Didžiausia įtampa buvo kilusi Paryžiuje – čia policijai ne kartą teko panaudoti vandens patrankas, ašarines dujas ir gumines kulkas.

Geltonas šviesą atspindinčias liemenes vilkintys prancūzai rengia protestus įvairiuose šalies miestuose jau 23 kartą. Nuo praėjusių metų lapkričio vidurio jie nepraleido nė vieno šeštadienio.

Judėjimas kilo lapkričio viduryje dėl vyriausybės planų padidinti degalų akcizus, tačiau greitai virto plataus masto protestais prieš prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) politiką ir valdžios nenorą spręsti paprastų žmonių problemų.

Protestams tęsiantis, šalies valdžia padarė nuolaidų. E. Macronas paskelbė apie tam tikrų socialinių ekonominių priemonių įvedimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)