Per ceremoniją Didįjį penktadienį, kai pasaulio krikščionys mini Kristaus nukryžiavimą, Kryžiaus kelio stotyse buvo skaitomos meditacijos, parašytos katalikų vienuolės Eugenios Bonetti, didelę gyvenimo dalį praleidusios Afrikoje, kur ji teikė pagalbą prostitutėmis priverstoms tapti moterims. Pati E. Bonetti irgi dalyvavo šiame renginyje.

Per procesiją buvo atkreiptas dėmesys į sekso verges, kuriomis „naudojamasi“, tačiau kurios taip pat „yra smerkiamos visuomenės, atsisakančios matyti tokio pobūdžio išnaudojimą“.

Šie tekstai buvo garsiai skaitomi, procesijai judant Romos gatvėmis. Eisena baigėsi prie didingo Koliziejaus statinio, kadaise buvusio senovės Romos imperijos vykdytų krikščionių persekiojimų vieta.

Melsdamasis ceremonijai baigiantis popiežius Pranciškus kalbėjo apie „kryžių tų, kas trokšta teisingumo ir taikos“.

Apie 20 tūkst. tikinčiųjų susirinko aplink didįjį Romos amfiteatrą. Daugelis jų laikė uždegtas žvakes ir meldėsi per tylų vakaro budėjimą.

Pontifikas kalbėjo apie žmonės, nešančius „visus pasaulio kryžius“, įskaitant „tuos, kad alksta duonos ir meilės“, taip pat žmones, „randančius užvertas duris – dėl baimės, ir širdis, sukietintas politinių išskaičiavimų“.

Argentinetis Katalikų Bažnyčios vadovas taip pat užsiminė apie šiuolaikinės visuomenės sekuliarizmą, kur žmonės, „tikintys Tavimi ir besistengiantys gyventi pagal Tavo žodį, pasijunta marginalizuojami ir atstumti netgi savo šeimų ir savo aplinkos“.