„18-os piktų Trumpo nekenčiančių demokratų parengtoje beprotiškoje Muellerio ataskaitoje tam tikrų žmonių daromi pareiškimai apie mane yra sufabrikuoti ir visiškai klaidingi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentas.

Ketvirtadienį paviešintame 400 puslapių dokumente, apibendrinančiame 22 mėnesius vykdytą R. Muellerio komandos tyrimą, pabrėžiama, kad D. Trumpas nebuvo susimokęs su Maskva, bet nepateikiama aiškaus atsakymo, ar prezidentas trukdė vykdyti teisingumą.

Ataskaitoje minimi 10 epizodų, kuriuose prezidento kritikai įžvelgia potencialų trukdymą vykdyti tyrimą.

Dokumentą išnagrinėję generalinis prokuroras Williamas Barras ir jo pavaduotojas Rodas Rosensteinas priėjo išvadą, jog turimų įrodymų nepakanka, kad prezidentui būtų iškelti kaltinimai dėl trukdymo vykdyti teisingumą.

R. Muelleris vis tik pažymėjo, kad nors jis ir laikėsi Teisingumo departamento sprendimo nekelti D. Trumpui kaltinimų, surinkti įrodymai „neišteisina“ valstybės vadovo šiuo klausimu.

„Kadangi taip ir nesutikau duoti parodymų, neturėjau atsakyti į „ataskaitoje“ apie mane daromus pareiškimus, dalis kurių yra visiški paistalai. Jie pateikiami tik tam, kad kitas žmogus atrodytų gerai (arba aš – blogai)“, – pridūrė Baltųjų rūmų šeimininkas, vėl apibūdinęs atliktą tyrimą kaip „neteisėtai pradėtą pramaną“.