Tuo metu vietos bendruomenė tebelaukia daugiau informacijos apie tai, kas paskatino vieną paauglę, kuri perdėtai domėjosi 1999-ųjų žudynėmis, nusipirkti šautuvą ir nusižudyti netoli vidurinės.

Tris dienas truksiantis 20-ųjų metinių minėjimas prasidėjo ketvirtadienį vakare pamaldomis, o baigsis šeštadienį virtine įvairių bendruomeninių projektų ir atminimo ceremonija parke šalia vidurinės mokyklos.

Įtempta atmosfera mieste dar pablogėjo dėl 18-metės Sol Pais savižudybės. Ši mergina pirmadienį iš Majamio nuvyko į Denverį, kur iškart nusipirko pompinį šautuvą.

S. Pais kūnas buvo aptiktas trečiadienį, praėjus maždaug parai po to, kai Kolumbaino vidurinė ir kitos mokyklos užsirakino nerimaujant, kad mergina gali surengti išpuolį.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) anksčiau buvo paskelbęs, kad S. Pais laikoma ginkluota ir itin pavojinga. Agentūra pridūrė, kad mergina „grasino įvykdyti smurto aktą Denveryje ar jo apylinkėse“ prieš šeštadienį sukaksiančias 20-ąsias Kolumbaino žudynių metines.

1999 metų balandžio 20-ąją du paaugliai nušovė 12 moksleivių ir mokytoją Kolumbaino vidurinėje mokykloje ir galiausiai nusižudė.

Pasak FTB, S. Pais buvo „pametusi galvą“ dėl šios atakos.