Japonijos imperatorius Akihito atsisakys sosto balandžio 30-ąją, o kitą dieną naujuoju monarchu taps jo vyriausias sūnus – sosto įpėdinis princas Naruhito.

D. Trumpas su žmona Melania lankysis Japonijoje gegužės 25–28 dienomis „kaip pirmieji šalies valstybiniai svečiai po to, kai gegužės 1-ąją Jo Didenybė imperatorius Naruhito perims sostą“, pranešime sakė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders.

JAV vadovas savo vizito metu taip pat susitiks derybų su Japonijos premjeru Shinzo Abe.

Be to, japonų ministras pirmininkas balandžio 26–27 dienomis viešės Vašingtone, pranešė S. Sanders.

„Prezidentas Donaldas Trumpas ir pirmoji ponia Melania Trump 2019 metų balandžio 26–27 dienomis Baltuosiuose rūmuose priims Japonijos premjerą Shinzo Abe ir ponią Akie Abe“, – sakoma pranešime.

„Prezidento Trumpo ir premjero Abe susitikimas dar kartą patvirtins Jungtinių Valstijų ir Japonijos aljansą kaip taikos, stabilumo ir klestėjimo Indijos ir Ramiojo vandenynų regione bei pasaulyje kertinį akmenį“, – sakė S. Sanders.

Anksčiau laikraštis „The Mainichi“ remdamasis šaltiniais rašė, kad Sh. Abe ir D. Trumpas derybas surengs balandžio 26 dieną Vašingtone.

Pasak laikraščio šaltinių, Sh. Abe ir D. Trumpas tikriausiai patvirtins būtinybę tarptautinei bendrijai visiškai laikytis Jungtinių Tautų sankcijų Šiaurės Korėjai, kad ši šalis būtų priversta visiškai denuklearizuotis.

Tikimasi, kad Japonijos premjeras ir JAV prezidentas taip pat aptars abiejų šalių prekybinius santykius.

„The Mainichi“ šaltinių duomenimis, Sh. Abe taip pat planuoja balandžio 26 dieną dalyvauti JAV pirmosios ponios gimtadienyje.

Be to, Japonijos premjero darbotvarkėje numatyta balandžio 27-ąją pažaisti golfą su D. Trumpu.

JAV prezidentas birželio mėnesį turėtų sugrįžti į Japoniją ir dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime Osakoje.