Jeanas Marcas Fournier, Paryžiaus ugniagesių brigados kapelionas, pirmadienio vakarą drąsiai žengė į liepsnas ir iš degančios katedros išgelbėjo Švenčiausiąjį sakramentą ir erškėčių vainiką.



Buvo baiminamasi, kad abi relikvijos pražus siautėjančioje ugnyje, apėmusioje pastatą.

„Tėvas Fournier yra tikras didvyris. Jis neparodė visiškai jokios baimės, nubėgo tiesiai prie katedroje buvusių relikvijų ir užtikrino jų išgelbėjimą. Jam kasdien tenka susidurti su gyvenimu ir mirtimi – jis nerodo baimės“, – sakė gelbėjimo tarnybų komandos narys.

Iš Paryžiaus katedros išgelbėtos relikvijos

Etienne‘as Loraillere, Prancūzijos katalikiškos televizijos tinklo KTO redaktorius, pasakojo, kad J. M. Fournier „drauge su ugniagesiais leidosi į Dievo Motinos katedrą gelbėti erškėčių vainiko ir Švenčiausiojo sakramento“.

Tai jau ne pirmas kartas, kai šalį ištikusios tragedijos metu kunigas pasitarnavo Paryžiaus žmonėms.

Jis nuėjo į „Bataclan“ koncertų salę Paryžiuje po 2015-ųjų lapkričio 13-osios išpuolio, kai ginklus ir sprogmenis pasitelkęs Islamo valstybės teroristas nužudė 89 žmones.

Kunigas meldėsi už žuvusiuosius ir ramino bei guodė sužeistuosius ar netekusius brangių žmonių.

„Suteikiau bendrą išrišimą – tam mane įgalioja Katalikų Bažnyčia“, – tuomet sakė J. M. Fournier.

Į šeštąją dešimtį įžengęs tėvas Fournier katalikų kunigo kelią pradėjo Vokietijoje, o vėliau persikėlė į Sarto departamentą Prancūzijoje.

2004-aisiais jis prisijungė prie ginkluotųjų pajėgų vyskupijos ir septynerius metus praleido visame pasaulyje dirbdamas su kariais.

Afganistane kunigui teko pakliūti į pasalą, kurioje buvo nužudyta 10 karių.

Erškėčių vainikas – relikvija, kaip teigiama, buvusi ant Jėzaus Kristaus galvos jo nukryžiavimo metu. 1238-aisiais šią relikviją į Paryžių atgabeno Prancūzijos monarchas Liudvikas IX.

Šventasis objektas buvo laikomas prašmatniame aukso dėkle, kuris buvo saugomas katedros lobyne ir tam tikromis progomis demonstruojamas žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)