Kai nugriuvo Paryžiaus Švč. Dievo Motinos katedros smailė, drauge su savimi nusinešdama ir šimtmečius apimančią istoriją, liudininkai aiktelėjo iš siaubo – tiek daug reiškęs paminklas prieš jų akis ėmė griūti.

„Dievo motinos katedra liepsnoja. Didžiuliai jausmai apėmė visą tautą. Mintimis esame drauge su visais katalikais ir Prancūzijos žmonėmis. Kaip ir visi mano šalies piliečiai, liūdžiu, regėdamas, kaip šįvakar dega dalelė mūsų“, – „Twitter“ rašė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Tačiau Paryžių apgaubus nakčiai ir liepsnoms nesiliaujant, stebinčią minią draugėn subūrė širdgėla, negalėjimas susitaikyti su tuo, kas vyksta, ir giesmė. Virš liepsnų kilo už savo numylėtą katedrą besimeldžiančių balsų choras.

Dar pirmadienio vakarą vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip stebintys gieda „Ave Maria“, „Twitter“ buvo peržiūrėtas daugiau nei 3,5 milijono kartų. Vaizdo įrašas plačiai paplito, daugelis šį Paryžiaus vaizdą apibūdino kaip „galingą“ ir „jaudinantį“.

„Visiems mums, dirbantiems Paryžiuje, neseniai teko susidurti su ne viena tragiška naktimi šio gražiausio miesto istorijoje. Tačiau šis vakaras yra kitoks. Neįmanoma apibūdinti tvyrančio sumišimo, siaubą keliančios ramumos ir ašarų 800 metų istorijos prapulties per mažiau nei valandą akivaizdoje “, – „Twitter“ rašė „The Washington Post“ korespondentas Paryžiuje Jamesas McAuley.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)