Šiam lyderiui, savo šalyje ir užsienyje kritikuojamam dėl politikos, kritikų teigimu, keliančios grėsmę aplinkai ir vietinėms bendruomenėms, muziejuje turėjo būti įteiktas Brazilijos ir Amerikos prekybos rūmų (BACC) apdovanojimas.

„Su abipuse pagarba mūsų atskirų organizacijų darbui ir tikslams, bendrai sutarėme, kad muziejus nėra optimali vieta Brazilijos ir Amerikos prekybos rūmų iškilmingai vakarienei“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė muziejus.

„Šis tradicinis renginys vyks kitoje vietoje tuo pačiu laiku ir tą pačią dieną“, – pridūrė įstaiga.

Toks pareiškimas taip pat buvo paskelbtas BACC tinklapyje.

Prekybos rūmai nusprendė gegužės 14 dieną įteikti „Metų žmogaus“ apdovanojimą J. Bolsonaro per iškilmingą ceremoniją, į kurią pakviesti daugiau nei 1 tūkst. žmonių.

Kiekvienais metais ši organizacija parenka du žmones – vieną brazilą ir vieną amerikietį, kuriuos pagerbia per renginį, į kurį sunku patekti dėl greitai išparduodamų bilietų.

BACC neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti situaciją, taip pat nepaskelbė, kur bus perkelta ceremonija.

Praėjusią savaitę muziejų užgriuvus skundų lavinai, įstaiga paskelbė, jog svarsto, kokį sprendimą priimti dėl renginio.

„Šis išorinis, privatus renginys, per kurį bus pagerbtas dabartinis Brazilijos prezidentas buvo užsakytas muziejuje iki tol, kol paaiškėjo laureatas“, – praėjusį ketvirtadienį tviteryje parašė muziejaus atstovai.

„Esame labai susirūpinę ir svarstome turimas galimybes“, – nurodė jie.

Prancūzijos laikraštyje „Le Monde“ paskelbtame atvirame laiške 13 Brazilijos vietinių tautų atstovų pasmerkė J. Bolsonaro vyriausybės vykdomą aplinkosaugos politiką, dėl kurios, jų teigimu, bendruomenės atsidūrė ant „apokalipsės“ slenksčio.

„Vyriausybė nori monopolizuoti visą Amazoniją, nuleisti jai dar daugiau kraujo tiesiant naujus kelius ir geležinkelius“, – sakoma laiške.

Sausio 1 dieną į valdžią atėjęs J. Bolsonaro sušvelnino aplinkosaugos įstatymus kalnakasių ir ūkininkų naudai.