Revoliucinė gvardija yra Irano ginkluotųjų pajėgų elitinis dalinys ir daug svarbesnė už įprastinę armiją. Tai yra pirmas kartas, kai JAV teroristine organizacija paskelbia kitos valstybės karinį dalinį. JAV valstybės departamento teroristinių organizacijų sąraše rikiuojasi tokios grupuotės, kaip „Islamo valstybė“ (IS), „Boko Haram“ ar „Hamas“.

Revoliucinė gvardija tiesiogiai pavaldi aukščiausiajam šalies dvasiniam lyderiui ajatolai Ali Khamenejui, kuris turi paskutinį žodį visais strateginiais klausimais. Revoliucinė gvardija kontroliuoja visas sienas Irane, Persijos įlanką, branduolinius objektus bei karines bazes.

Dalinys šalyje turi ir didelė politinę bei ekonominę įtaką.

JAV vykdo griežtą kursą prieš vyriausybę Teherane. Naujosios priemonės tikslas yra nutraukti finansinę paramą Revoliucinei gvardijai. JAV piliečiams ir įmonėms dabar draudžiama remti dalinį - pavyzdžiui, pinigais, ginklais ar apmokymais. Dalinio nariai, be to, negalės atvykti į JAV arba galės būti išsiųsti iš šalies.

Iranas šį žingsnį griežtai sukritikavo ir savo ruožtu teroristine organizacija paskelbė JAV centrinę vadavietę (Centcom), kuri vadovauja amerikiečių pajėgoms Artimuosiuose Rytuose.