Prieš K. Kallas kandidatūrą balsavo 53 posėdyje dalyvavę parlamentarai iš 100. Prezidentė Kersti Kaljulaid balandžio pradžioje, praėjus mėnesiui po parlamento rinkimų, pavedė K. Kallas formuoto kabinetą. Buvusio premjero ir ES transporto komisaro Siimo Kallaso duktė tada su socialdemokratais susitarė dėl mažumos vyriausybės ir pateikė koalicijos pagrindų programą.

Paraleliai valdančioji Centro partija pasirašė susitarimą su dešiniąja populistine Estijos konservatorių liaudies partija (EKRE) bei konservatorių partija „Isamaa“. Šis aljansas parlamente turi 56 mandatų daugumą iš 101.

Reformų partija kovo 3-iąją vykusiuose rinkimuose tapo stipriausia jėga, iškovojusia 31 mandatus iš 101. Ji aplenkė premjero Jurio Rato Centro partiją, gavusią 26 vietas. Toliau eina imigraciją ir ES kritiškai vertinanti EKRE su 19 vietų, „Isamaa“ (12) ir socialdemokratai (10). Pastarosios dvi partijos iki šiol buvo Centro partijos partnerės. Reformų partijos pasiūlymą dėl didelės koalicijos Centro partija atmetė.