Seimo pirmoji vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė sako, kad toks sprendimas priimtas bendru sutarimu, įvertinus, jog Seimo sesija bus pratęsta mažiausiai mėnesį. Be to, anot jos, svarbi įstatymų kokybė, o ne kiekybė.

„Tai realus požiūris į valstybės kontrolierių argumentus, kad posėdžiai būtų ne dėl kiekybės, o kokybiškai, ir sudarome galimybę, kad komitetai galėtų rengti klausymus, vyktų daugiau diskusijų“, – BNS sakė R. Baškienė.

Ji priminė ir Seimo statuto nuostatą, pagal kurią parlamente po trijų savaičių posėdžio daroma vienos savaitės pertrauka. Vadovaujantis šia nuostata, posėdžiai nevyko pirmąją balandžio savaitę, tad iš viso šį mėnesį parlamentarai posėdžiaus keturias dienas.

„Šioje sesijoje matydami, kad dirbsime iki rugpjūčio mėnesio, nors turėtume dirbti iki birželio 30 dienos, atkreipėme dėmesį, kad liepą dirbsime papildomai, ir buvo seniūnų sueigoj rastas bendras sutarimas (dėl pertraukos balandį – BNS)“, – sakė R. Baškienė.

Ji teigė, jog pertrauką per Velykas pasiūlė opozicinių liberalų vadovas Eugenijus Gentvilas ir tam niekas nepriekaištavo.

E. Gentvilas patvirtino siūlęs vienos savaitės pertrauką, tik jos ji buvo pailginta.

„Sesijos pradžioj sakiau: jūs ne kaip katalikai elgiatės, kaip pagonys kokie. Prieš Velykas arba po Velykų turėtų būti kažkuri savaitė laisva, sako gerai, gal ir teisingai. Ir sutarta, kad prieš Velykas bus laisva savaitė. Tada kažkas pasiūlė, kad po Velykų būtų laisva savaitė, aš jau nesipriešinau. Tai taip išėjo, kad ir prieš Velykas, ir po Velykų laisvos savaitės“, – BNS sakė E. Gentvilas.

„Esminis dalykas – nelabai yra svarstomų kausimų, parengtų projektų, tokia ir problema“, – teigė opozicijos atstovas.

Seimo pavasario sesija prasideda kovo 10 ir baigiasi birželio 30 dieną, tačiau ši sesija liepos mėnesį bus pratęsta dėl prezidento rinkimų.

Po gegužę vyksiančių prezidento rinkimų vasarą prisieksiantis naujas šalies vadovas, pagal Konstituciją, turės iš naujo tvirtinti Vyriausybę, šiai grąžinus įgaliojimus.