Kim Jong Unas taip pat sakė lauksiantis iki metų pabaigos, kad „JAV padarytų drąsų sprendimą“ dėl naujo susitikimo.

Antrasis jų susitikimas Vietname vasario pabaigoje baigėsi nesėkme, abu lyderiai išvyko nepasiekę jokio susitarimo. Vašingtonas dėl to kaltino Pchenjano reikalavimus mainais į ribotą branduolinį nusiginklavimą panaikinti sankcijas, bet Šiaurės Korėja tvirtino, kad norėjo tik kai kurių sankcijų sušvelninimo.

Penktadienį sakydamas kalbą marionetiniame Šiaurės Korėjos parlamente, Kim Jong Unas sakė, kad viršūnių susitikimas Hanojuje privertė jį abejoti, ar Vašingtonas „tikrai suinteresuotas“ gerinti santykius su Pchenjanu.

„Norime pabandyti dar kartą, jei JAV pasiūlys surengti trečią viršūnių susitikimą su teisingu požiūriu ir abiem šalims priimtinomis sąlygomis“, – sakė jis. Lyderio žodžiai buvo cituojami naujienų agentūros KCNA pranešime.

Kim Jong Unas pridūrė, kad jo asmeniniai santykiai su D. Trumpu išlieka stiprūs, jie galį kada panorėję „rašyti vienas kitam laiškus“.

„Kantriai lauksime iki metų pabaigos, kad JAV padarytų drąsų sprendimą“, – sakė jis.

Pirmąjį istorinį savo susitikimą D. Trumpas ir Kim Jong Unas surengė pernai birželį Singapūre, kur pasirašė aptakų susitarimą dėl „Šiaurės Korėjos pusiasalio denuklearizacijos“.

Tačiau nesėkme pasibaigus antrajam viršūnių susitikimui Hanojuje kilo klausimų dėl šio susitarimo ateities. Per susitikimą Vietname lyderiai nesugebėjo susitarti, kaip galėtų būti mažinama Pchenjano branduolinė programa mainais į sankcijų sušvelninimą.

D. Trumpas ketvirtadienį, prieš Ovaliajame kabinete įvykusį susitikimą su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu, sakė galvojantis apie trečią susitikimą su Kim Jong Unu.

Moon Jae-inas tarpininkavo JAV ir Šiaurės Korėjos deryboms ir ragino atnaujinti abiejų Korėjų ekonominius projektus, bet tai prieštarautų Pchenjanui paskelbtoms tarptautinėms sankcijoms.

„Mūsų vyriausybė padarys visa, ką gali, kad išlaikytų dabartinį impulsą dialogui“, – sakoma šeštadienį paskelbtame Pietų Korėjos prezidentūros pareiškime.

Diena anksčiau Kim Jong Unas apkaltino Seulą kaip tarpininką „peržengiant ribas“ ir sakė, kad Pietų Korėja turėtų „pasisakyti už“ Pchenjano interesus.

Penktadienį KCNA taip pat pranešė, kad Kim Jong Unas buvo perrinktas Valstybės reikalų komisijos pirmininku.