„Aš tikiuosi, kad tai nuves prie dialogo, kuris bus maksimaliai atviras ir plėtosis visais lygiais, ne vien prezidentų lygiu“, – penktadienį Estijos radijui sakė K. Kaljulaid.

Pasak jos, „yra daug lygių, kuriais Estijos ir Rusijos žmonės gali ir turi bendrauti, spręsti kasdienius klausimus“.

„Visų pirma tai projektai, susiję su būsimu Europos Sąjungos biudžeto laikotarpiu. Tai viena sričių, apie kurią galėsime pasikalbėti“, – kalbėjo K. Kaljulaid.

Ji pridūrė, kad Estijoje yra nemažai studentų iš Rusijos, „mūsų žmonės važinėja į abi puses, daug mūsų žmonių turi giminaičių – turime gan daug praktinių kasdieniškų klausimų, kuriuos galime aptarti“.

Prezidentė pabrėžė, kad per susitikimą su V. Putinu laikysis su ES suderintų principų Rusijos atžvilgiu ir kad jos požiūris į krizę Ukrainoje, Krymą ir demokratiją Rusijoje „Maskvai gerai žinomas“.

Taip pat ji pažymėjo, kad „šiandien dar anksti kalbėti, ką pakeis šis susitikimas, jeigu apskritai kas nors pasikeis“.

K. Kaljulaid taip pat sakė, kad visos balandžio 18 dienos darbo vizito Maskvoje detalės dar nėra aiškios. Prezidentė vyksta atidaryti renovuoto istorinio estų ambasados pastato. Estija taip pat paprašė surengti K. Kaljulaid ir V. Putino susitikimą, o Kremlius su tuo sutiko.