Laikraštis „Maariv“ citavo aukšto rango pareigūną, sakiusį, kad prezidentas Reuvenas Rivlinas bandė surengti B. Netanyahu ir jo pralaimėjusio varžovo centristo Benny Gantzo susitikimą dėl plačios nacionalinės vienybės vyriausybės formavimo.

Tokia vyriausybė turėtų aiškią daugumą Izraelio 120 vietų parlamente ir galėtų be konkrečių interesų grupių spaudimo priiminėti sudėtingus sprendimus dėl prieštaringai vertinamo judėjų ultraortodoksų atleidimo nuo karo tarnybos ateities ir dėl valstybės išlaidų mažinimo.

Prezidentūros atstovas, su kuriuo susisiekė naujienų agentūra AFP, tokio susitikimo galimybės nekomentavo.

Jokia politinė partija per daugiau kaip 70 metų trunkančią Izraelio istoriją nėra viena pati laimėjusi daugumos. B. Netanyahu turės rinktis arba naujos dešiniojo sparno bei religinių partijų koalicijos formavimą, arba didįjį aljansą su centro partijomis.

Paskelbęs pergalę antradienio rinkimuose jis žadėjo formuoti dešiniojo sparno vyriausybę.

Tačiau dėl premjerui gresiančių kaltinimų keliose korupcijos bylose mažesniosios sąjungininkų partijos gali reikalauti iš jo įvairių nuolaidų.

Galutiniai rezultatai rodo, kad B. Netanyahu dešiniojo sparno partija „Likud“ turės 36 vietas parlamente – viena daugiau nei B. Gantzo centristų aljansas „Mėlyna ir balta“.

Tai taip pat yra viena „Likud“ vieta daugiau, nei rodė preliminarūs rinkimų rezultatai.

Tačiau ultraortodoksams aškenaziams atstovaujanti partija „Yahadut HaTora HaMeuhedet“ („Jungtinis Toros judaizmas“) gavo septynias vietas – viena mažiau nei rodė preliminarūs rezultatai. Tai reiškia, kad dešiniojo sparno ir religinių partijų blokas bendrai turės 65 vietas 120 vietų parlamente.

Galutiniai rezultatai patvirtino, kad naujai suformuota dviejų dabartinės vyriausybės narių – švietimo ministro Naftali Bennetto ir teisingumo ministrės Ayelet Shaked – kraštutinių dešiniųjų partija neįveikė 3 proc. slenksčio ir negavo vietų parlamente.

Jų partijos „HaYamin HeHadash“ („Naujoji dešinė“), kuri, kaip rodė prognozės, turėjo tapti svarbia potencialia koalicijos partnere, prastas pasirodymas buvo viena iš rinkimų nesėkmių.