Protestuotojai skanduoja: „Laisvę Assange'ui!“. Vestminsterio magistratų teismo posėdis jau baigėsi, tačiau J. Assange'o šalininkai neišsivaikščioja. Remiantis įvykio vietoje nufilmuota medžiaga, akcijoje dalyvauja keli šimtai žmonių.

Po teismo posėdžio „WikiLeaks“ vyriausiasis redaktorius Kristinnas Hrafnssonas pareiškė, kad šios bylos nagrinėjamas kelia jam rimtą susirūpinimą.

„Jeigu jie išduos žurnalistą JAV, tai reikš, kad nė vienas žurnalistas dabar nėra saugus“, – pažymėjo K. Hrafnssonas.

Teismo posėdis įvyko Ekvadorui nusprendus nebeteikti 47 metų australui prieglobsčio. Į teismo salę jis atėjo su knyga rankose. Anot britų žiniasklaidos, tai buvo „Gore'as Vidalis: Nacionalinio saugumo valstybės istorijos“ (Gore Vidal: History of the National Security State).

Ekvadoras ketvirtadienį atėmė iš J. Assange'o teisę gyventi Kito ambasadoje Londone, o paskui „WikiLeaks“ įkūrėją suėmė britų policija. Viena iš arešto priežasčių tapo Vašingtono prašymas išduoti J. Assange'ą.

JAV teisingumo departamentas ketvirtadienį apkaltino J. Assange'ą sąmokslu su buvusia „WikiLeaks“ informatore Chelsea Manning siekiant įsilaužti į Pentagono kompiuterius. Jungtinėse Valstijose J. Assange'ui dabar grės iki penkerių metų laisvės atėmimo.