Keleiviai, laukiantys, kol „Airbus“ lėktuvas pakils iš Motinos Teresės oro uosto, stebėjo, kaip prie saugumo policijos pajėgų artinasi AK-47 automatiniais šautuvais ginkluoti nusikaltėlių grupuotės nariai. Nusikaltėliai pateko į lėktuvą, ketindami pavogti, kaip skaičiuojama maždaug 10 mln. eurų grynais. Galiausiai jie spruko, tačiau susidūrė po policija ir buvo priversti šaudyti.

Albanijos žiniasklaida netrukus išplatino vaizdo medžiagą, kurioje matoma, kaip prieš apiplėšimą pro oro uosto vartus, skirtus specialiosioms tarnyboms, įvažiuoja baltas furgonas su mokesčių tarnybos simbolika. Įtariama, kad veidus po kaukėmis slepiantys nusikaltėliai turėjo patikimos informacijos, kad į lėktuvą bus atgabentas Vienai skirtas grynųjų pinigų krovinys. Tai buvo ne pirmas kartas, kai Tiranos Motinos Teresės oro uostas tampa nusikaltėlių taikiniu.

Nusikaltėliai sulaikė apsaugą ir privertė atidaryti lėktuvo krovinių skyrių. Tada į savo transporto priemonę sunešė didžiąją dalį lėktuve buvusių pinigų. Apiplėšimas truko tris ar keturias minutes, skelbia žiniasklaida. Tada nusikaltėliai bandė sprukti, tačiau netrukus jiems kelią pastojo policija. Nusikaltėliai pradėjo šaudyti, pareigūnai jiems atsakė. Vienas iš trijų plėšikų buvo nušautas į galvą.
Vėliau artimieji auką įvardijo kaip Admirą Muratajų.

Albanijos vicepremjeras Erionas Brace‘as dėkojo policijos pareigūnams už darbą ir patvirtino, jog buvo nušautas „nusikaltėlių grupuotės lyderis“. Likusių grupuotės narių ieškoma, skelbiama, jog pavyko nustatyti jų tapatybes.

Policija skelbia, kad pavogta buvo 2,5 milijono eurų, tačiau vietos žiniasklaida skelbia, kad pavogta galėjo būti visa 10 mln. eurų suma.

CNN praneša, kad policija po incidento sulaikė 4 asmenis, dar 40 buvo apklausta, tačiau kol kas neaišku, ar sučiupti visi apiplėšime dalyvavę asmenys.

Vėliau nusikaltėlių furgonas rastas sudegęs. Vienas liudininkas Albanijos televizijai sakė matęs, kaip plėšikai paspruko dviračiu.

Dėl saugumo sumetimų sustabdytos visos grynųjų gabenimo į Vieną operacijos, praneša portalas guardian.co.uk.

Organizuoto nusikalstamumo grupuotės jau ir seniau buvo nusitaikę į grynuosius, keliaujančius į Vieną. Per 2016 metais netoliese oro uosto įvykdytą apiplėšimą buvo pavogta beveik milijonas eurų.

2017 metų vasarį nusikaltėliai pasisavino 3,2 mln. eurų. Vėliau policijos pareigūnai dalį grynųjų rado.