„Akivaizdu, kad „Brexit“ be susitarimo variantas yra pats nepageidaujamiausias (...) Tačiau tokia rizika išties egzistuoja, ir Prancūzija yra tam pasirengusi“, – prancūzų vyriausybės atstovę cituoja britų kanalas „Sky News“.

Toks jos pareiškimas pasirodė likus kelioms valandoms iki ES viršūnių susitikimo pradžios. Jame Bendrijos šalių lyderiai svarstys JK premjerės Theresos May prašymą pratęsti „Brexit“ terminą.

Nyderlandų premjeras Markas Rutte savo ruožtu mano, kad per trečiadienio susitikimą pavyks išvengti „Brexit“ be susitarimo scenarijaus. Jis taip pat pareiškė, kad viršūnių susitikime bus svarstoma, kokiam laikui galima atidėti „Brexit“.

Tuo metu Belgijos ministras pirmininkas Charles'is Michelis pabrėžė, kad dar nėra nuspręsta, ar bus patenkintas Th. May prašymas.

„Neaišku, ar („Brexit“) bus atidėtas“, – prieš viršūnių susitikimą Briuselyje sakė jis.

Th. May nori, kad „Brexit“ iš balandžio 12-osios būtų perkeltas į birželio 30-ąją, kad būtų pasirengta tvarkingam šalies išstojimui. Tačiau Briuselis būgštauja, kad laiko nepakaks, todėl ES lyderiai turėtų pasiūlyti atidėti „Brexit“ laikotarpiui iki vienerių metų.