„Nemačiau Muellerio ataskaitos, neskaičiau Muellerio ataskaitos“, – sakė jis Baltuosiuose rūmuose.

Dvejus metus trukęs tyrimas dėl D. Trumpo kampanijos sukėlė didelę kontroversiją.

JAV generalinis prokuroras Williamas Barras savo parengtoje R. Muellerio ataskaitos santraukoje nurodė, kad specialusis prokuroras nerado jokių įrodymų, jog D. Trumpo rinkimų štabas buvo „susimokęs arba koordinavo veiksmus“ su Rusijos vyriausybe, siekdamas paveikti rinkimus.

Tačiau R. Muelleris aptiko įrodymų, kad Kremlius organizavo specialią operaciją kišimuisi į 2016 metų JAV rinkimus. Jis apkaltino 12 Rusijos karinės žvalgybos pareigūnų įsilaužimu į Demokratų partijos kompiuterius ir demokratų kandidatės Hillary Clinton kampanijos elektroninio pašto sistemas.

Kitame kaltinamajame dokumente pateikiama detalių, kaip Rusija, naudodamasi suklastotomis socialinių tinklų paskyromis, skleidė skaldančią retoriką ir stengėsi žlugdyti JAV politinę sistemą.

W. Barras redaguotą specialiojo prokuroro ataskaitą dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus turėtų paskelbti artimiausiomis dienomis.

Netanyahu pergalė rinkimuose suteikia „geresnę progą“ JAV taikos planui

D. Trumpas trečiadienį taip pat pareiškė, kad rinkimų rezultatai, nedidele persvara užtikrinę pergalę dabartiniam dešiniųjų pažiūrų Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu, suteikia dar „geresnę progą“ paskelbti JAV siūlomą taikos planą.

„Noriu pasveikinti“ B. Netanyahu, pareiškė D. Trumpas, paaiškėjus dar negalutiniams rinkimų rezultatams, leidžiantiems premjerui pradėti penktą kadenciją prie vyriausybės vairo ir formuoti naują vyriausybę.

D. Trumpas taip pat pranašavo sėkmę savo administracijos žadamam planui, kaip išspręsti užsitęsusį Izraelio ir palestiniečių konfliktą.

„Tas faktas, kad Bibi (B. Netanyahu) laimėjo, manau, pastūmės link gerų veiksmų taikos klausimu“, – pareiškė D. Trumpas.

„Visi sakė, kad taika Artimuosiuose Rytuose yra neįmanoma, kol ten yra Izraelis ir palestiniečiai. Aš manau, kad turime progą, ir manau, kad dabar turime dar geresnę progą“, – pareiškė jis.