Ministrė pirmininkė šią savaitę pradėjo derybas, siekdama užbaigti politinę krizę šalyje, parlamentarams nepatvirtinant jos Vyriausybės su Briuseliu sutartos sutarties dėl pasitraukimo sąlygų.

Vis dėlto po kelerių derybų dienų leiboristai pareiškė, jog T. May komanda yra užsispyrusi dėl savo sutarties varianto, o pačios derybos užrūstino dalį konservatorių, jaučiančių gilią antipatiją opozicijos lyderiui Jeremy Corbynui.

„Mums reikia prastumti susitarimą ir todėl ieškome naujų kelių sutarimui parlamente, o tai reiškia tarppartines derybas“, – paskelbtame vaizdo pareiškime teigė Th. May.

„Yra daug politinių dalykų, dėl kurių nesutariu su Leiboristų partija, bet manau, jog dėl kai kurių „Brexit“ nuostatų galime susitarti. (...) Todėl deramės“, – pridūrė ji.

Kalbėdama apie galimybes susitarti, premjerė sakė: „Tai reikš kompromisus iš abiejų pusių“.

Ministrė pirmininkė trečiadienį vyks į ES viršūnių susitikimą, kur prašys dar kartą nukelti „Brexit“ terminą.

Pasitraukimo datą ji sieks nukelti iki birželio 30 dienos, kad Britanijai netektų iš bendrijos pasitraukti be jokio susitarimo.

Premjerei nepavykstant užsitikrinti sutarties patvirtinimo parlamente, ES jau pratęsė „Brexit“ terminą nuo kovo 29 iki balandžio 12 dienos.