Už H. Poluaaso kandidatūrą balsavo 55 parlamento nariai. Parlamento vadovo posto taip pat siekęs Socialdemokratų partijos (SDE) narys Svenas Mikseras surinko 45 balsus.

Iš viso balsavime dalyvavo 100 parlamentarų.

Derybas dėl koalicinės vyriausybės formavimo vedančios trys partijos – Centro partija, kraštutinių dešiniųjų EKRE ir konservatyvioji „Isamaa“ – 101 vietos parlamente turi 57 mandatus.

„Isamaa“ narys Michailas Lotmanas ketvirtadienį parlamento sesijos atidaryme nedalyvavo, nes buvo įsipareigojęs skaityti paskaitą studentams Tartu mieste.

Tuo metu Centro partijai atstovaujantis parlamentaras Raimondas Kaljulaidas išreiškė nepritarimą ERKE dalyvavimui koalicijoje.

Atsistatydinusi vyriausybė tęs darbą, kol bus paskirtas naujas kabinetas

Estijos Centro partijos lyderio Jurio Rato vadovaujama vyriausybė atsistatydino ketvirtadienį, darbą pradėjus naujai išrinktam parlamentui.

Ministras pirmininkas oficialiai pranešė apie savo vyriausybės atsistatydinimą ir padėkojo darbą baigusio ministrų kabineto nariams.

Tačiau kol bus sudaryta naujas ministrų kabinetas, senoji vyriausybė tęs savo darbą.

Derybas dėl koalicinės vyriausybės pastarąsias tris savaites vedančios trys partijos - Centro partija, Estijos konservatyvioji liaudies partija (EKRE) ir partija „Isamaa“ – savo ministrų kabinetą žada pristatyti šeštadienį.

Tačiau Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid pranešė, kad formuoti vyriausybę penktadienį paves rinkimus laimėjusiai Reformų partijai.