J. Assange'as pasiprašė prieglobsčio 2012 metais siekdamas išvengti ekstradicijos į Švediją, kur jam buvo pareikšti dabar jau nebegaliojantys kaltinimai dėl lytinių nusikaltimų.

Pagal jo pasirašytą susitarimą „jis negali meluoti, jau nekalbant apie įsilaužimą į paskyras ar privačių pokalbių telefonu klausymąsi“, Ekvadoro visuomeniniam radijui sakė L. Moreno.

47 metų australas atsisako palikti ambasadą, siekdamas išvengti išdavimo Jungtinėms Valstijoms, kur jam gali būti iškelta byla dėl didžiulės apimties Valstybės departamento ir Pentagono įslaptintos medžiagos paviešinimo 2010 metais.

„Assange'as pernelyg dažnai pažeidinėjo susitarimą, kurį sudarėme su juo ir jo teisininkų komanda“, – radijo eteryje pareiškė L. Moreno, nepatikslindamas, ar Ekvadoras nebeteiks aktyvistui prieglobsčio.

Tokius komentarus prezidentas išsakė Ekvadoro vyriausybei pateikus JT specialiajam įgaliotiniui teisės į privatumą klausimais Josephui Cannataci skundą, kuriame kaltina „WikiLeaks“ neteisėtai platinant su L. Moreno susijusią informaciją.

Tokiose socialinių tinklų platformose kaip „Twitter“ ir „Facebook“ buvo paskelbta nemažai nuotraukų, vaizdo įrašų ir privačių pokalbių.

L. Moreno taip pat teko paneigti tinklalapyje inapapers.org pasirodžiusius kaltinimus korupcija. Prezidentas pareiškė žinąs, kas atsakingas už šiuos kaltinimus.

J. Assange'o ir Ekvadoro vyriausybės santykiai pastaraisiais mėnesiais pastebimai pablogėjo.

Spalio mėnesį „WikiLeaks“ įkūrėjas padavė Kitą į teismą, tvirtindamas, kad Ekvadoro vyriausybė pažeidžia jo „pagrindines teises“, ribodama jo kontaktus su išoriniu pasauliu.

Kovą ambasadoje gyvenančiam australui buvo atjungtas internetas ir mobilusis ryšys, Ekvadorui tuomet apkaltinus jį pažeidus „rašytinį įsipareigojimą“ nesikišti į šalies užsienio reikalus.

L. Moreno antradienį pakartojo, kad jo kabinetas „tebeieško būdo išspręsti“ situaciją su J. Assange'u.