Pirmadienį transliuotame interviu JAV diplomatijos vadovas perspėjo, kad trečiojo JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimo datą pasakyti kol kas sunku, tačiau „Amerika yra labai suinteresuota kuo greičiau tai išspręsti“.

„Tikiuosi, kad artimiausiais mėnesiais mūsų lyderiai vėl susitiks..., kad galėtume atlikti reikšmingą pirmąjį žingsnį arba reikšmingą didelį žingsnį, (eidami) denuklearizacijos keliu“, – sakė jis radijui „WHP 580“, lankydamasis Pensilvanijos sostinėje Harisburge.

„Ir kai pagaliau Šiaurės Korėjos (sic) pusiasalis bus visiškai denuklearizuotas, kaip pasakė prezidentas Trumpas, Šiaurės Korėjos žmonių lauks šviesesnė ateitis. Sunku pasakyti, kada tai bus“, – kalbėjo jis.

Per pirmąjį istorinį susitikimą 2018 metų birželį Singapūre tarp JAV ir Šiaurės Korėjos lyderių buvo pasirašytas aptakus dokumentas su „įsipareigojimu visiškai denuklearizacijai“, mainais į sankcijų Pchenjanui panaikinimą.

D. Trumpo ir Kim Jong Uno antrasis susitikimas Vietname buvo nutrauktas pirma laiko, Vašingtonui nepavykus įtikinti skurdžios ir izoliuotos šalies atsikratyti savo branduolinio arsenalo.

Tačiau JAV lyderis sako, kad tebėra patenkintas Šiaurės Korėjos vadovu ir neseniai pasipriešino JAV sankcijų Pchenjanui sugriežtinimui.