Kovo 29-31 dienomis Šiaurės Italijos mieste Veronoje vyksiantis Pasaulio šeimų kongresas vienija prieš abortus, prieš skyrybas ir gėjų santuokas nusiteikusius aktyvistus iš Jungtinių Valstijų, Europos ir Afrikos.

Renginio išvakarėse M. Salvini cituojamas teigiantis, kad Veronoje jis neprieštaraus praeities pilietinių teisių reformoms. Socialiniai užkariavimai nebus paliesti, mes nekalbame apie abortų, skyrybų teisių ar moterų ir vyrų pasirinkimų laisvių peržiūrą, sakė jis. Vietoj to, jo teigimu, bus susitelkta į tai, kaip „padėti Italijos šeimoms.„

Prieš M. Salvini kreipimąsi feministiniai, lesbiečių, gėjų ir pilietinių teisių judėjimai planuoja protestus, kurie turėtų pritraukti 20 tūkst. žmonių, nors numatomas didžiulis policijos saugumo užtikrinimas.

Konferencijos organizatoriai paragino Italijos vyriausybę pasiūlyti mokesčių nuolaidas ir kitas finansinės paramos formas didelėms šeimoms, kaip dalį pastangų, dedamų siekiant padidinti šalies istoriškai žemą gimstamumą.

M. Salvini kraštutinės dešinės „Lygos“ partija patvirtino renginį, bet jos koalicijos partnerė „Penkių žvaigždučių judėjimas“ atmetė jį kaip „viduramžišką“.