„Viena iš sunkiai sužeistų kruvinų šaudynių Utrechto tramvajuje aukų šiandien nuo sužeidimų mirė. Tai buvo 74 metų vyras“, – sakoma prokurorų pareiškime.

„Tai reiškia, kad 37 metų įtariamasis, surengęs kruvinas šaudynes kovo 18 dieną, dabar yra įtariamas dėl keturių žmonių nužudymo iš teroristinių paskatų, pasikėsinimo nužudyti ir terorizmo grėsmės“, – nurodoma jame.

Dar viena sunkiai per išpuolį sužeista auka tebėra gydoma ligoninėje, o trečias po atakos į ligoninę patekęs žmogus jau grįžo namo, pridūrė prokuroras.

Penktadienį prokuratūra pranešė, kad įtariamasis, anksčiau įvardytas kaip Turkijoje gimęs Gokmenas Tanisas, prisipažino kaltę dėl jam pareikštų kaltinimų terorizmu ir patikino, kad veikė vienas.

Tyrimas tęsiasi. Kitos savaitės pabaigoje teismas turėtų priimti sprendimą pratęsti įtariamojo kardomąjį kalinimą, sakoma prokuratūros pranešime.

Praėjusį penktadienį į Utrechto gatves pagerbti išpuolio aukų atminimo išėjo tūkstančiai žmonių, įskaitant Nyderlandų ministrą pirmininką Marką Ruttę.