Vatikanas dabar paskelbė paaiškinimą. Pranciškus nenorėjo, kad tarp tikinčiųjų išplistų mikrobai, Romoje sakė popiežiaus atstovas Alessandras Gisottis.

Vaizdo įrašas iš Loreto sukėlė daugybę diskusijų. Jame matyti, kaip 82-ejų pontifikas lankydamasis Lorete žmonėms neleidžia bučiuoti savo Žvejo žiedo. Internete popiežius buvo kritikuojamas, kad taip pažemino žmones ar kad sulaužė bažnytines tradicijas. Vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas milijonus kartų.

Oficialiame Vatikano įraše nufilmuota visa 14 minučių scena. Čia matyti, kaip kai kurie tikintieji vis dėlto laisvai pabučiuoja popiežiaus ranką ir žiedą.

Per audiencijas Pranciškus neretai leidžiasi apkabinamas ir apskritai nebijo prisilietimų. Tačiau kai daug žmonių bučiuoja tą pačią vietą? Čia veikiausiai net Šventąjį Tėvą apėmė nerimas dėl ligų, kurios gali taip išplisti.

Tradiciškai popiežiams per intronizaciją perduodamas žiedas. Kad parodytų savo pagarbą, tikintieji neretai priklaupia priešais popiečių ir pabučiuoja žiedą.

Pranciškus vis kritikuoja Bažnyčios vadovų galios demonstravimą ir reikalauja kuklumo. Jis nenorėjo ir masyvaus auksinio žiedo ir prašė tik paauksuoto sidabrinio.