„Dvi mirtininkės susisprogdino, o tada užpuolikai atakavo civilius“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė Ngigmio miesto meras Abba Kaya Issa.

„Preliminarus žuvusiųjų skaičius yra 10 plius dvi mirtininkės“, – sakė jis ir dėl atakos apkaltino „Boko Haram“ elementus“.

„Viena mirtininkių susisprogdino vieno policininko namų, esančių policijos komplekse, kieme, o antroji savo diržą su sprogmenimis detonavo tarp merijos, policijos komplekso ir prefektūros“, – sakė jis, turėdamas omenyje valstijos atstovo biurą.

Vienas vietos gyventojas sakė, kad sudegė keli namai, o policijos stovykloje sužeisti vaikai buvo nuvežti į ligoninę.

Kitas gyventojas pasakojo, kad „ginkluoti „Boko Haram“ nariai“ atakavo Dileramo rajoną, kur „žudė civilius ir padeginėjo namus“.

Ngigmis yra Difos regiono šiaurėje netoli Čado ežero. Į šį regioną infiltruojasi džihadistai iš Nigerijos.

Praėjusį ketvirtadienį aštuoni žmonės žuvo Karidžio kaime, o šeštadienį per keturias atakas žuvo 14 žmonių. Nuo vasario 16-osios taip pat žuvo 14 karių.

Armija pranešė 2018 metų pabaigoje regione nukovusi „daugiau kaip 200 teroristų“, o šių metų kovo 12 dieną – dar 33.

2009 metais minimai grupuotei pradėjus sukilimą Nigerijos šiaurės rytuose, jau žuvo maždaug 27 tūkst. žmonių, o 2 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus. Sukilimas išplito ir į Burkina Fasą, Nigerį bei Čadą.