Tuo tarpu Izraelio šturmo sraigtasparniai paleido dvi raketas į pastatą, esantį prie palestiniečių prezidento Yassero Arafato būstinės Vakarų Kranto Ramalos mieste, pranešė AFP palestiniečių atstovai. Liudininkai pranešė, kad raketos sugriovė vienaaukštį svečių namų pastatą, esantį prie Y.Arafato kanceliarijos ir miegamųjų patalpų. Vienas Y.Arafato asmens sargybinių buvo nesunkiai sužeistas, sakė atstovai.

Po atakos Y.Arafatas ir jo asmens sargybiniai apžiūrėjo padarytus nuostolius. Palestiniečių prezidentas pareiškė, jog ši ataka atskleidžia "Izraelio storžieviškumą".

"Tai bandymas paklupdyti palestiniečių tautą ir jos vadovybę, tačiau jie nežino, kad ši tauta su savo vadovybe yra galinga tauta", - sakė Y.Arafatas žurnalistams. Kovingai nusiteikęs Y.Arafatas sakė, - "Mūsų negąsdina jų lėktuvai, raketos ir tankai. Mes liksime nepajudinami šioje žemėje iki paskutiniosios dienos".

Šie reidai įvyko netrukus po Izraelio premjero Arielio Sharono pareiškimo, kad jis neves Izraelio į karą. Izraelio vadovas žadėjo vesti derybas su palestiniečių pareigūnais, tuo tarpu kariuomenė rengia dideles atsakomąsias atakas po žmonių gyvybes nusinešusio palestiniečių ekstremistų išpuolio prieš Izraelio kariuomenės kontrolės postą.

Įvažiavę iš trijų krypčių, Izraelio tankai maždaug per du kilometrus įsibrovė į rytinėje Gazos dalyje esančių Al Muntaro, Al Šidžajeho bei tankiai gyvenamo Hai al Zeituno rajonų gilumą ir tuoj pat atidengė ugnį į policijos objektus, pranešė saugumo tarnybų atstovai.

Al Šidžajeho rajone įvykusio susišaudymo metu buvo sužeisti šeši palestiniečiai, du jų apysunkiai, pranešė medikai.

Tame pačiame rajone kariuomenė įsiveržė į transliavimo stotį, kuri transliuoja televizijos ir FM dažnių radijo laidas rytinei miesto daliai, ir pastato viduje padėjo sprogmenis, pranešė stoties direktorius Khaledas al-Siamas.

Pasak jo, kareiviai išnešė dokumentus ir įrangą, o dviejų aukštų transliavimo stoties pastatas buvo visiškai sugriautas.

Iš šio pastato buvo transliuojamos "Palestinos balso" (Voice of Palestine) laidos. Izraelis teigė, jog Palestinos savivalda panaudoja šią stotį, kurstydama smurto veiksmams. Tuo tarpu pietinėje Gazos Ruožo dalyje Izraelio tankai šturmavo Brazilo pabėgėlių stovyklą, kuri yra netoli įtampos židiniu virtusio Rafacho miestelio. Per šią ataką kilo susišaudymas, kurio metu žuvo penki ir buvo sužeista 30 palestiniečių, pranešė medikai.

Po pastarųjų represijų per beveik 17 mėnesių vykstantį palestiniečių sukilimą yra žuvę iš viso 1 264 žmonės, įskaitant 967 palestiniečius ir 275 izraeliečius.