„Net Europos Sąjunga pasmerkė Baltųjų rūmų sprendimą, o daugelis arabų šalių, bijodamos Izraelio ir JAV, nusprendė nekritikuoti D. Trumpo“, - sakė Turkijos URM vadovas. Ministras taip pat pažymėjo, jog būtent Turkija, o ne kuri nors iš arabų šalių, pirmoji reagavo į JAV lyderio sprendimą.

Pirmadienį M. Cavusoglu pareiškė, kad JAV dar kartą pažeidė tarptautinę teisę, pripažindamos Izraelio suverenitetą Golano aukštumose

Anksčiau pirmadienį per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose JAV prezidentas D. Trumpas pasirašė deklaraciją, pripažįstančią Izraelio suverenitetą Golano aukštumose. Ceremonijoje dalyvavęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu padėkojo D. Trumpui už priimtą sprendimą.

JAV administracijos veiksmus pasmerkė Arabų Valstybių Lyga, taip pat atskirai kai kurios arabų šalys: Saudo Arabija, JAE, Bahreinas, Kataras, Kuveitas, Libanas ir Irakas.

Sirijai nuo 1944 metų priklausiusias Golano aukštumas Izraelis užėmė 1967 metais per Šešių dienų karą. 1981 metais Izraelio parlamentas priėmė įstatymą, kuriuo vienašališkai buvo paskelbtas žydų valstybės suverenitetas Golano aukštumose. Ši aneksija buvo pripažinta neteisėta JT Saugumo Tarybos rezoliucija, priimta 1981 metų gruodžio 17 d.