Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad RT iš LTV studijos transliavo interviu. Tąsyk LTV atstovai socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, jog laiko tokią praktiką neleistina, be to, apie tai esą nebuvo informuota nei televizijos vadovybė, nei LTV naujienų tarnybos vadovai.

Latvijos valstybės saugumo tarnyba irgi pasmerkė šį „nepriimtiną ir keliantį pavojų Latvijos informacinės erdvės saugumui“ incidentą.

Per Saeimos žmogaus teisių ir visuomeninių reikalų komiteto posėdį I. Priedė sakė, kad rengiant šią transliaciją prisidėjo iš viso aštuoni LTV darbuotojai, bet ją organizavo tik asmuo, su kuriuo darbo santykiai dabar nutraukti. Pareigūnas aiškino, kad šis asmuo veikė savo iniciatyva.

LTV gamybos padalinio direktorius Gvido Zilūzis savo ruožtu sakė, kad atleistas darbuotojas televizijoje dirbo ilgiau kaip 30 metų ir kad jam buvo mokami priedai už parduotas paslaugas.

Nacionalinės elektroninės žiniasklaidos tarybos (NEPLP) atstovė Aurėlija Ieva Druvietė pabrėžė, kad LTV yra viena iš institucijų, nuo kurių priklauso valstybės saugumas, todėl neleistina, kad tokiais atvejais nesuveiktų saugumo priežiūros sistemos.

„Kalbame apie hibridinį karą, saugumą. Stebiuosi LTV vadovybe, tarp kurios pavaldinių esama politiškai neišprususių žmonių. Tai savo ruožtu kelia klausimą, ar LTV vadovai atitinka užimamas pareigas. Be to, tai yra ir NEPLP atsakomybė“, – sakė Naujosios konservatorių partijos įstatymų leidėja Dagmara Beitnere-Le Galla.

I. Priedė nurodė, kad po šio incidento buvo priimtas nutarimas, jog bet koks televizijos patalpų naudojimas turi būti iš anksto suderintas su LTV vadovybe.