Sekmadienį generalinio prokuroro Williamo Barro paskelbtoje R. Muellerio tyrimo ataskaitos, kuri tebėra konfidenciali, santraukoje sakoma, kad nerasta jokių įrodymų, jog D. Trumpo kampanija buvo susimokiusi su Rusija pakreipti rinkimus respublikonų kandidato naudai.

Santraukoje taip pat sakoma, kad R. Muelleris nepadarė išvados, jog D. Trumpas mėgino trukdyti vykdyti teisingumą, kaišiodamas pagalius į tyrimo ratus.

Komentuodamas šias išvadas D. Trumpas teigė, kad jos pagrindžia pastaruosius dvejus metus jo kartotus pareiškimus, kad jis yra nekaltas „raganų medžioklės“ taikinys ir kad niekada nebuvo jokio susimokymo.

„Jokio susimokymo, jokio trukdymo (teisingumui), galutinė ir visiška REABILITACIJA“, – per „Twitter“ parašė prezidentas.

Jis taip pat atrodė siūląs ištirti, kodėl jo veiksmai apskritai buvo tiriami.

„Tai buvo neteisėtas mėginimas nuversti, ir jis žlugo. Tikiuosi, kas nors pasižiūrės į kitą pusę“, – sakė jis žurnalistams.

D. Trumpas piktinosi, kad šis tyrimas buvo „absurdiškiausias dalykas, kokį kada nors esu girdėjęs“.

Tačiau paklaustas, ar generaliniam prokurorui bus pavesta ištirti demokratų veiksmus, D. Trumpo atstovas Hoganas Gidley sakė, kad tokių planų nėra.

„Jis jaučiasi labai gerai, – pridūrė H. Gidley, turėdamas omenyje D. Trumpą. – Jis išties gerai nusiteikęs. Jis tiesiog labai patenkintas, kaip viskas išsisprendė.”