Tarnybos atstovai naujienų agentūrai BNS sakė, kad ji informuota apie tokį atvejį ir šiuo metu aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis RT buvo leista transliuoti interviu iš šios studijos.

Kaip pažymėjo Valstybės saugumo tarnybos atstovai, neleistina, kad valstybės finansuojama visuomeninė žiniasklaidos priemonė palaikytų rusišką propagandinę televiziją, nes tokia praktika keltų grėsmę Latvijos informacinės erdvės saugumui.

Latvijos visuomeninio transliuotojo bendradarbiavimas su rusiška propagandine žiniasklaidos priemone gali neigiamai paveikti tiek LTV, tiek visos šalies reputaciją tarptautiniu mastu, mano Valstybės saugumo tarnyba.

Praėjusią savaitę RT iš LTV studijos transliavo interviu. LTV atstovai socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, jog laiko tokią praktiką neleistina, be to, apie tai esą nebuvo informuota nei televizijos vadovybė, nei LTV naujienų tarnybos vadovai.

Televizija pareikalavo atsakingo darbuotojo pateikti pasiaiškinimą ir pažadėjo sugriežtinti savo studijų bei įrangos nuomos procedūras.