Kaip pranešė pirmadienį Japonijos laikraštis „Asahi“, remdamasis šaltiniais Seule, tai ir buvo viena iš nesėkmingų derybų Vietnamo sostinėje priežasčių.

Jongbiono branduoliniame centre yra 1986 metais pastatytas ir vienintelis Šiaurės Korėjoje veikiantis reaktorius, ginklų plutonio gamykla, urano sodrinimo pajėgumai, kurių paskirtis, kaip teigia Pchenjanas, yra tik civilinė. Bet, JAV ir Pietų Korėjos duomenimis, Jongbiono rajone taip pat yra daug požeminių objektų ginklų uranui gaminti.

Per parengiamuosius kontaktus ir per susitikimą Hanojuje Šiaurės Korėjos atstovai kalbėjo tik apie pasirengimą sunaikinti „visus pajėgumus“ Jongbione. Bet jie atsisakė išvardyti šiuos objektus ir nurodyti, kur jie yra. Šiaurės Korėjos atstovai taip pat neigia esant slaptą urano gamyklą, kuri, JAV duomenimis, įsikūrusi Pchenjano priemiestyje.

Vasario 27-28 dienomis Hanojuje buvo surengtas JAV prezidento D. Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno susitikimas, skirtas Korėjos pusiasalio denuklearizacijos problemai bei Vašingtono ir Pchenjano santykių normalizavimui. Šalims nepavyko pasiekti konkrečių rezultatų. Vašingtonas ir Pchenjanas atsisakė pasirašyti bendrą dokumentą, bet susitarė tęsti dialogą.