Sekmadienio rytą paviešintame vaizdo įraše senatorė pažymėjo, jog šalies himnas kelia klausimą „Ar drąsa laimės?“

„Drąsa ne visada laimėdavo, ir šiuo metu nelaimi“, – atsakė senatorė. – Drąsa nekiršina žmonių. Drąsa nevertina pinigų labiau, nei gyvybių. Drąsa neskleidžia neapykantos. Neužtemdo tiesos. Nestato sienų. Tai daro baimė.“

Šio pranešimo buvo plačiai tikimasi, kai 52 metų moterų teisių gynėja sausio mėnesį televizijos laidos vedėjui Stephenui Colbertui pareiškė ketinanti sudaryti tiriamąjį komitetą.

Rinkimų cikle, kuriame demokratų kandidatai smarkiai suka vairą kairėn, K. Gillibrand pasisakė prieš Volstryto gelbėjimą, kurį palaikė abi pagrindinės partijos, pažadėjo parengti visuotinę sveikatos priežiūros programą ir priimti vadinamąsias naujas ekologiškas priemones – ekonominių paskatų programą, skirtą kovai su klimato kaita.

K. Gillibrand prisijungė prie daugiau nei dešimties varžybose jau dalyvaujančių demokratų, tarp kurių yra Kamala Harris, Beto O'Rourke'as, Cory Bookeris ir nepriklausomas kandidatas Bernie Sandersas, kuris 2016-aisiais Demokratų partijos pirminiuose rinkimuose varžėsi su Hillary Clinton.

Senatorė balsus renka įvairiais būdais, pavyzdžiui, palaikydama įstatymo projektą, skirtą pataisyti bausmių už seksualinio pobūdžio išpuolius kariuomenėje reglamentavimą.

Įstatymo projektas nesulaukė palaikymo Senate, tačiau K. Gillibrand ir toliau aktyviai kovoja su seksualine prievarta kariuomenėje, aukštųjų mokyklų studentų miesteliuose ir darbo vietose.

K. Gillibrand taip pat yra viena aktyviausių D. Trumpo kritikių Senate: dažniau nei kiti senatoriai ji balsuoja prieš prezidento kandidatus, siūlomus į pagrindinius postus.