Prancūzai jau 18-ą savaitę iš eilės renkasi Eliziejaus laukų alėjoje išreikšti nepasitenkinimą valdžia. Protestai privertė šalies prezidentą Emmanuelį Macroną pristatyti daugiau priemonių kovojant su skurdu, tačiau pastaruoju metu protestai buvo aprimę.

Tačiau šeštadienį policijai į pagalbą teko pasitelkti ašarines dujas siekiant išsklaidyti protestuotojus, kurie Eliziejaus laukuose surentė barikadas.

Šeštadienio mėginimas įpūsti naujos gyvybės „geltonųjų liemenių“ judėjimui sutapo su prieš porą mėnesių E. Macrono paskelbtų diskusijų dėl reformų pabaiga.

Mitingai prasidėjo pernai lapkritį dėl ketinimų padidinti degalų kainas, bet greitai peraugo į pasipriešinimą E. Macrono valdžiai.

Praeitą savaitę visoje Prancūzijoje demonstracijose dalyvavo tik 28 000 žmonių, apie dešimtadalį mažiau nei pirmajame renginyje 2018 m. lapkričio 17 d.

Šeštadienį surengto protesto organizatoriai teigė, kad tai ultimatumas prezidentui. Jo metu budėjo 5 000 policininkų. Baiminamasi, kad ateinančias demonstracijas gali lydėti smurtas.

Be to, šeštadienį Paryžiuje rengiamos ir „amžiaus eitynės“ dėl klimato kaitos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)