D. Trumpas tviteryje rašė: „VETO!“ Jei ne prezidento veto, nepaprastoji padėtis, kuria D. Trumpas nori užsitikrinti savo reikalaujamos sienos Meksikos pasienyje finansavimą, būtų atšaukta. Atstovų Rūmai, kuriuose demokratai turi daugumą, rezoliuciją priėmė jau vasario gale. Kad D. Trumpo veto būtų atmestas, abiejuose Kongreso rūmuose reikalinga dviejų trečdalių dauguma - tačiau tai mažai tikėtina.

Tai yra jau antras smūgis D. Trumpui per kelias dienas. Trečiadienį Senatas prieš prezidento valią balsų dauguma pritarė rezoliucijai, kuria norima užbaigti JAV paramą Saudo Arabijos vadovaujamai ir labai prieštaringai vertinamai karinei operacijai Jemene. Septyni respublikonų senatoriai balsavo kartu su demokratais ir taip užtikrino reikalingą daugumą. Balsavimas Atstovų Rūmuose dėl rezoliucijos dar vyks. Tačiau D. Trumpas gali vetuoti ir šią rezoliuciją.

D. Trumpas vasario 15-ąją paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį, kad be Kongreso pritarimo galėtų finansuoti savo sienos projektą. Pastatyti sieną Meksikos pasienyje buvo vienas jo rinkimų kampanijos pažadų.