„Dėl šįryt gautų naujų duomenų, kuriuos turėjome progą išanalizuoti, ekspertų patarimų ir kaip prevencinę priemonę aš pasirašiau saugumo įsaką“, - spaudos konferencijoje sakė Kanados transporto ministras M. Garneau.

„Šis saugumo įsakas apriboja komercinius keleivinių lėktuvų skrydžius ir uždraudžia visiems „Boeing 737 MAX 8“ ir „MAX 9“ variantų orlaivių operatoriams, nesvarbu - Kanados ar užsienio - įskristi, išskristi ar praskristi Kanados oro erdvę. Šis įsakas įsigalioja nedelsiant ir liks galioti iki kitų nurodymų“, - teigė jis.

Keliasdešimt pasaulio šalių jau uždraudė „Boeing 737 MAX“ skristi savo oro erdvėje. Tokį draudimą įvedė Europos Sąjunga, Serbija, Sakartvelas, Kinija, Kazachstanas, Australija, Indija, Indonezija, Malaizija, Singapūras, Vietnamas, Naujoji Zelandija, Kuveitas, Egiptas, Omanas, Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE), Irakas, Namibija, Etiopija. Savo „Boeing 737 MAX“ skrydžius taip pat sustabdė keletas pasaulio oro linijų bendrovių.

Jungtinės Valstijos yra vienos iš nedaugelio Vakarų valstybių, neuždraudusių „Boeing 737 MAX“ skrydžių savo oro erdvėje.

„Boeing 737 MAX“, skridęs iš Etiopijos sostinės Adis Abebos į Kenijos sostinę Nairobį, sudužo sekmadienio rytą netoli Debre Zeito miesto. Jame buvo 149 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai. Visi 157 žmonės tragedijos metu žuvo.