Meteorologijos tarnyba išplatino du geltonus įspėjimus dėl smarkaus vėjo Šiaurės Airijai, Velsui, didžiajai daliai Anglijos ir vakarinei Škotijos pakrantei. Anglijos Aplinkos agentūra taip pat išplatino keliasdešimt įspėjimų dėl tikėtinų potvynių pavojų.

Vakarų Škotijoje, Šiaurės Airijoje ir Šiaurės Vakarų Airijos Respublikoje siautėjančių vėjų gūsiai siekia iki 130 kilometrų per valandą, o vakarinėje JK dalyje vėjų greitis siekia iki 110 kilometrų per valandą.

Prognozuojama, jog audra Gareth JK siautės pirmojoje kovo 13 d. pusėje, o vėliau oras palaipsniui rims, nes audra juda link Šiaurės jūros, kurią pasieks iki trečiadienio vakaro.

Šiaurinėje JK dalyje prognozuojamos smarkios liūtys su perkūnija.

Dėl audros pažeistų elektros laidų buvo sustabdytas traukinių kursavimas tarp Durham ir Newcastle. Taip pat atšaukti kai kurie „Virgin“ traukiniai, turėję kursuoti tarp Mančesterio „Piccadilly“ ir Londono „Euston“ stočių bei tarp Glazgo „Central“ ir Prestono.

Kai kuriose šalies vietovėse pranešama apie nuvirtusius medžius, blokuojančius kelius, o dalis Šiaurės Rytų Anglijos kelių uždaryti aukštiems automobiliams.