„Judant nuo Rusų salos pusės Patroklo įlankos kryptimi apvirto sunkvežimis „Kamaz“. Transporto priemonė visiškai užblokavo eismą Patroklo įlankos kryptimi ir toliau esantį aplinkkelį Sedankos kryptimi. Eismas šioje kelio dalyje laikinai ribojamas. Vairuotojų prašome rinktis kitus kelius“, – „Prim.News“ citavo Rusijos Primorės krašto Valstybinės automobilių inspekcijos spaudos tarnybą.

Ramiojo vandenyno laivyno spaudos tarnyba leidiniui „PrimaMedia“ patvirtino, kad apsivertusi transporto priemonė yra priešlėktuvinės gynybos raketų kompleksas „Pantsir-S“.

Preliminariais duomenimis, „Kamaz“ vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir išvažiuodamas iš posūkio apvirto. Nukentėjo vienas žmogus, jis nugabentas į ligoninę, pranešė „PrimaMedia“. „RIA VladNews“ duomenimis, nukentėjusių nėra.

Liudininkų teigimu, vairuotojas nesilaikė saugaus eismo taisyklių ir rėžėsi į metalinę tvorą. Kita versija nurodė, kad kaltė dėl incidento tenka keliui.

„Kelias ten nutiestas netinkamai, vienoje atkarpoje automobilis tiesiog šokčioja“, – „RIA VladNews“ pasakojo Patroklo mikrorajono gyventojas. Būtent ant šio „tramplino“ esą ir galėjo apvirsti karinis sunkvežimis.

Sunkią transporto priemonę pakelti pavyko pasitelkus du kranus, ją pervežė užkėlus ant tralo. Eismas kelyje buvo laikinai draudžiamas.

Savaeigis priešlėktuvinės gynybos raketų kompleksas „Pantsir-S“ skirtas ginti civilinius ir karinius objektus nuo sparnuotųjų raketų, lėktuvų, sraigtasparnių ir bepiločių orlaivių.

Su „Pantsir-S“ taikinius galima numušti raketomis iš 20 kilometrų atstumo ir pabūklais iš keturių kilometrų.

Vieno eksportui skirto priešlėktuvinės gynybos raketų komplekso „Pantsir-S“ kaina, kaip teigiama, svyruoja nuo 13,5 iki 14,67 milijonų JAV dolerių (maždaug nuo 12 iki 13,05 milijonų eurų). Rusija jas įrengia tokiose vietovėse kaip Jungtiniai Arabų Emyratai. Sankt Peterburge „Pantsir-S“ buvo dislokuotas prieš 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.

2018 m. Rusijos kariuomenė raketų sistemas „Pantsir-S“ ir S-400 dislokavo Krymo pusiasalyje, aneksuotame iš Ukrainos 2014 m., taip pat Arkties regione, Kaliningrado srityje ir Chabarovsko regione. Pastaraisiais metais Rusija demonstravo jėgą užsienyje, o jos vaidmuo kariniuose konfliktuose Sirijoje ir Ukrainoje apkartino santykius su Vakarais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)