Ekstremistai buvo užgrobę dideles Sirijos ir Irako dalis, bet prarado visas turėtas teritorijas, išskyrus nedidelę stovyklavietę Bachūzų kaime rytinėje šalies dalyje.

Sirijos demokratinės pajėgos (ZDF) pastarosiomis savaitėmis buvo pristabdžiusios karinius veiksmus prieš „Islamo valstybę“, kad leistų civiliams ir pasiduodantiems džihadistams palikti vis mažėjančią jų teritoriją.

Tačiau šios kurdų vadovaujamos pajėgos, palaikomos JAV vadovaujamos koalicijos antskrydžių, sekmadienį pranešė, jog terminas pasiduoti baigėsi ir puolimas tęsis.

„Nebematome jokio civilių judėjimo, todėl Sirijos demokratinės pajėgos pratęsia karines operacijas prieš grupuotę“, – sakė ZDF atstovas Adnanas Afrinas.

Pajėgos nurodė, kad prieš „Islamo valstybės“ pozicijas vėl pradėti vykdyti antskrydžiai, o abejose pusėse vėl susirėmė kovotojai.

„Laikas ISIS pasiduoti baigėsi“, – tviteryje parašė ZDF spaudos biuro vadovas Mustefa Bali, vartodamas „Islamo valstybės“ akronimą.

„Mūsų pajėgos gavo įsakymus dėl karinių veiksmų pradėjimo, kad pribaigtume Bachūzuose likusius teroristus“, – pridūrė jis.