Kalbėdamas per vieną kariškių susitikimą prezidentu tapęs buvęs generolas A. F. al Sisi sakė, kad generolas majoras Kamelis al Waziras bus prisaikdintas parlamentarams sugrįžus iš atostogų.

K. al Waziro kandidatūra buvo pasiūlyta, po vasario 27 dieną Ramzio stotyje įvykusios avarijos, per kurią taip pat buvo sužeisti daugiau nei 40 žmonių, kilus pasipiktinimui, privertusiam buvusį transporto ministrą Hishamą Arafatą atsistatydinti.

„Perduodu šį (transporto ministro) portfelį vienam geriausių kariuomenės pareigūnų“, – pareiškė prezidentas.

K. al Waziras nuo 2015 metų vadovauja Egipto ginkluotųjų pajėgų inžinerijos tarnybai.

Ši institucija vykdo šalyje daugelį didelio masto projektų, tokių kaip naujosios sostinės statymas kiek ryčiau Kairo. Ji taip pat atsakinga už tokių įstaigų kaip ligoninės ir nuotekų valymo centrai statybos darbus.

A. F. al Sisi per spaudos konferencijas dažnai neformaliai prašo K. al Waziro informuoti apie pagrindinių infrastruktūros projektų pažangą.

2014 metais į valdžią atėjęs A. F. al Sisi paskyrė nemažai kariuomenės pareigūnų į svarbius postus, įskaitant gubernatorių pareigas.

Jis dažnai giria kariuomenės vaidmenį per rekordiškai trumpą laiką įgyvendinant nacionalinės svarbos infrastruktūros projektus, tokius kaip 2015 metų rugpjūtį baigtas Sueco kanalo išplėtimas.

Po minėtos avarijos sostinės stotyje internete nuskambėjo retų raginimų protestuoti prieš vyriausybės požiūrį į geležinkelių saugumą.

Praėjus dienai po šios nelaimės, Kairo centre buvo suimtas vienas demonstrantas, laikęs plakatą su užrašu „Sisi, traukis“.

Vyriausybė teigia, kad geležinkelių tinklas buvo prastai prižiūrimas dėl ankstesnių jo vadovų aplaidumo ir nepakankamo finansavimo.