Susivienijimo ministras yra atsakingas už Pietų Korėjos santykius su Šiaurės Korėja.

Bendravimo su Pchenjanu šalininkas Kim Yeon-chulas, kuris nuo praėjusių metų vadovavo valstybiniam Korėjos nacionalinio susivienijimo institutui, pakeičia nuo 2017-ųjų dirbusį Cho Myoung-gyoną.

Cho Myoung-gyonas dalyvavo keliuose susitikimuose su savo kolega iš Šiaurės Korėjos, abiem šalims siekiant atkurti draugiškus santykius.

Praėjusią savaitę surengtos JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno derybos Vietname staiga nutrūko jiems nepavykus susitarti dėl Šiaurės Korėjos denuklearizacijos mainais į švelnesnį sankcijų režimą.

Abi šalys tokią susitikimo baigtį paaiškino viena kitos užsispyrimu, o D. Trumpas pareiškė, kad Pchenjanas nepagrįstai reikalavo, jog būtų atšauktos visos jam įvestos sankcijos, nors pati Šiaurės Korėja teigė, jog tenorėjo, kad būtų sušvelninta dalis baudžiamųjų priemonių.

Deryboms atsidūrus aklavietėje tyrėjai šią savaitę informavo, kad Pchenjanas galimai atstato Sohės ilgojo nuotolio raketų bandymų poligoną, nors Kim Jong Unas pernai sutiko jį uždaryti, taip parodydamas Pchenjano gerą valią.

Tai, kad Vietname nebuvo pasiekta susitarimo, nuvylė Pietų Korėjos prezidentą Moon Jae-iną, kuris tarpininkavo Vašingtono ir Pchenjano deryboms.

Kim Yeon-chulo – ilgamečio Moon Jae-ino patikėtinio – paskyrimas yra ministrų kabineto pertvarkymo dalis.