Policija šiukšliadėžėje aptiko jo suplėšytus užrašus, kuriuose buvo išdėstyti atakų planai. Pasak prokurorų, 27-erių vyras užsirašė, jog Oksfordo gatvė yra „idealus“ taikinys, nes ji yra judri ir joje „galima nužudyti kone 100“ žmonių.

Nuteistasis taip pat sudarė „potencialių išpuolių vietų“ sąrašą, į kurį taip pat buvo įtrauktas „Madame Tussauds“ vaškinių figūrų muziejus, Šv. Pauliaus katedra ir viena šiitų šventykla į rytus nuo Londono esančiame Romforde.

Prokurorai sako, kad iš pietinio Anglijos Ročesterio miesto kilęs L. Ludlow pernai mėgino lėktuvu pasiekti Filipinus, kur ketino prisijungti prie IS kovotojų, bet buvo sulaikytas Hitrou (Heathrow) oro uoste.

Įtariama, kad jis planavo surengti išpuolį Londone ir įkūrė socialiniame tinkle „Facebook“ puslapį „Antique Collections“ (Senienų kolekcijos) kaip pretekstą siųsti lėšas Filipinuose veikiantiems džihadistams.

Pernai balandį areštuotas L. Ludlow pareiškė teismui, jog vienas Filipinuose tuomet buvęs kovotojas įtikino jį surengti išpuolį Britanijos sostinėje.

Anot Londono centrinio baudžiamojo teismo teisėjo Nicholas Hilliardo (Nikolo Hilardo), nuteistojo atsidavimas „agresyviam ekstremizmui yra labai giliai įsišaknijęs“.

Jis nuteisė L. Ludlow kalėti iki gyvos galvos be galimybės būti paleistam lygtinai 15 metų.

Teisėjo teigimu, vyras planavo įvykdyti „šokiruojančią“ ataką „ketindamas atimti gyvybių ir sukelti baimę“.

„Negali būti jokių kitų paaiškinimų, kodėl buvo ruoštasi dėl ideologinių priežasčių per ataką transporto priemone žudyti nekaltus žmones“, – sakė N. Hilliardas.