Su tokiu spaudimu akademija susidūrė po to, kai D. Trumpas paragino tuometinį prezidentą Baracką Obamą paviešinti savo paties pažymius. D. Trumpas tuomet teigė, kad buvo nustebęs, jog toks „prastas studentas“ įstojo į Gebenės lygos (Ivy League) mokyklą.

Tuometinis Niujorko karo akademijos vadovas Evanas Jonesas sakė „The Washington Post“, kad šios privačios švietimo įstaigos direktorius „užėjo pas mane apimtas panikos, nes žinomi, turtingi akademijos absolventai, kurie buvo pono Trumpo draugai, jį įkalbinėjo“ neviešinti jo pažymių.

Dabartinis JAV vadovas ne kartą gyrėsi, kad mokykloje puikiai mokėsi.

Tuomet akademijai vadovavęs direktorius Jeffrey Coverdale'as pareiškė laikraščiui, kad nepatenkino iš įstaigos kontrolės grupės tarybos narių gauto prašymo perduoti jiems D. Trumpo atestatą.

„Nuvežiau juos į kitą studentų miestelio dalį, iš kur jų negalima būtų paviešinti. Tai vienintelis kartas, kai aš perkėliau absolvento atestatą“, – leidiniui sakė J. Coverdale'as.

D. Trumpas mokėsi karo akademijoje, į kurią įstojo 1959 metų rudenį, penkerius metus. Anot prezidento, jo tėvai tada nusprendė, kad jam trūksta disciplinos.

Praėjusią savaitę buvęs D. Trumpo asmeninis advokatas Michaelas Cohenas liudydamas Kongrese pareiškė, jog vienąkart jam buvo pavesta pagrasinti D. Trumpo lankytoms švietimo įstaigoms ieškiniais, kad jos neviešintų jo pažymių.

E. Jonesas teigė nežinąs, ar prašymą perduoti D. Trumpo atestatą išsiuntė M. Cohenas.

E. Jonesas pridūrė, kad aptiko pažymius spintoje vieno studentų miestelio pastato, kurį iš Niujorko galima pasiekti automobiliu apytiksliai per valandą, rūsyje.

„Nežinau, ar turėtume tai daryti“, – savo viršininkui tuomet pasakė E. Jonesas.

„Jis sakė man, kad keli turtingi absolventai, tarp jų – vienas artimas pono Trumpo draugas, smarkiai spaudė administraciją perduoti jiems atestatą saugojimui“, – pridūrė E. Jonesas.