J. C. Junckerio atstovas sakė: „Pirmininkas ir jo Komisija sveikina svarbų prezidento E. Macrono indėlį į debatus dėl Europos ateities (...). Tačiau mes norime priminti, kad kai kurie prezidento pristatyti elementai atitinka struktūras, kurios jau egzistuoja arba kurias jau yra pasiūliusi ši Komisija (...).„

Kaip konkrečius pavyzdžius atstovas paminėjo E. Macrono reikalavimus dėl Europos pasienio apsaugos stiprinimo ir prieglobsčio agentūros. Jis taip pat minėjo indėlį į geresnę klimato apsaugą bei Europos gynybos sąjungą, Europos inovacijų tarybos sukūrimą. „Reziumuojant: jei kalbame apie Europos renesansą, Prancūzija ir Komisija kovoja dėl to paties“, - komentavo J. C. Junckerio atstovas.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį kol kas išsamiai nekomentavo E. Macrono Europos ateities vizijos, kuri prieš Europos Parlamento rinkimus pasirodė Europos šalių dienraščiuose. Jis tik sakė, kad visiškai remia E. Macrono mąstyseną, ypač - dėl rinkimų apsaugojimo nuo antieuropietiškų išorės jėgų įtakos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)